PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les obres del viaducte de Doctor Vilanova s’encareixen 381.000 euros

El deteriorament de les bigues fa que l’operació s’allargui set mesos més

Per El Periòdic

Un moment de la sessió de consell de comú d'Andorra la Vella d'aquest dijous.
Un moment de la sessió de consell de comú d'Andorra la Vella d'aquest dijous. | ANA / M. F.

La substitució de les 12 bigues del viaducte del carrer Doctor Vilanova, ja que es troben en pitjor estat del que es preveia inicialment, suposarà que el comú hagi de pagar 381.000 euros més per aquesta obra i, també, que la durada dels treballs s’allargui fins a set mesos més. 

Tal com va explicar el cònsol major, David Astrié, durant la sessió de consell de comú d’ahir, a mesura que ha anat avançant l’obra, i especialment que s’ha «aixecat tot el paviment i es va poder accedir amb més proximitat a les bigues» es va veure que aquestes estructures presentaven «un deteriorament molt més important del que s’havia plantejat a la fase de projecte» i, per tant, la decisió tècnica ha estat que cal substituir-les. 

Durant la sessió de consell de comú també es va donar llum verda, amb el suport de la majoria i oposició, a l’adjudicació per 457.342 euros de la digitalització de la xarxa d’aigua, que permetrà fer sectoritzacions per a facilitar la detecció de fuites. Els treballs, segons va detallar Astrié, es faran en dues fases i així aquest any és previst que es facin vuit sectors i l’any que ve, set.

El consell de comú també va donar llum verda a diferents suplements de crèdit per valor de 439.000 euros. Així, cal destacar un per un import de 272.000 euros per fer front a la despesa derivada de l’increment del preu consum de l’enllumenat públic a causa, principalment, de la retirada de la bonificació del 2% per part de FEDA i un segon suplement de crèdit de 50.000 euros per a sufragar la despesa addicional de l’increment de la recollida selectiva del cartró, ja que s’han apujat els preus i també els dies de recollida. També es va aprovar un altre suplement de crèdit de 76.945 euros per a les despeses addicionals de la reforma integral de la zona de jocs del parc Central: es va incrementar la superfície de cautxú i de gespa respecte a la previsió inicial i es va aprofitar per a fer millores al sistema de rec. 

Finalment, el conseller de l’oposició Sergi González va preguntar sobre el fet de compaginar activitats al Comunal i Astrié va destacar que l’acord amb l’FC Andorra allargat fins al juny del 2024 ha de permetre que aquesta temporada vinent puguin «cohabitar» millor els entrenaments del club a l’estadi Comunal Joan Samarra amb altres activitats com atletisme o les del Lycée, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT