L'ascens directe s'esvaeix

• Tres tècniques i un horrible últim quart forcen la derrota del River i Aixàs carrega durament contra els àrbitres
Una acció d'ahir al poliesportiu d'Andorra. Foto: TONY LARA
IVÁN MOURE

La primera posició s'escapa. Ni la tercera va ser la vençuda i el River va tornar a caure davant la seva bèstia negra i la de gairebé tots els equips de l'Adecco LEB Plata

L'inici va ser trepidant, amb tot el pavelló rugint i els dos equips donant-ho tot, sense reservar forces. Espectacular el duel de sostres entre Sidney i Howard per guanyar terreny sota la cistella tot i que els dos equips optaven majoritàriament pels tirs exteriors. El River va aconseguir una petitat distància en l'intercanvi de cistelles gràcies a un 2+1 de Johnson i un triple de Piru (13-9, minut 7) però la igualtat era tal que el parcial no podia acabar d'una altra manera: 18-18.

Cada cistella era una odissea, cada acció es vivia a mil revolucions i en el segon quart van aparèixer dos protagonistes inesperats: els àrbitres. Amb 20-22 va xiular una tècnica a la banqueta del River i dos minuts més tard una altra a Santamaria. Totes dues per protestar i el Knet, que s'escapava sis punts (22-28, minut 18). Per darrera i en aquesta situació de tensió amb els de negre el River van començar a arribar les imprecisions dels jugadors de Peñarroya. L'equip tricolor no estava a gust, no acabava de trobar la línia del principi i a l'altra banda el Knet no va permetre concessions i va arribar a manar per 30-38 que al descans es traduia en un 33-38.

Però quedava una eternitat. La botzina va acabar amb la crisi momentànea del River i hi havien vint minuts per endavant. El tercer quart va ser prodigiós. Al primer minut una cistella de Sánchez i un triple de Holmes igualaven el marcador i canviaven la dinàmica de l'equip. L'àrbitre va assenyalar una tècnica més, aquesta vegada al Knet, que era a partir de llavors el que va començar a perdre el nord. La defensa tricolor, sobèrbia, forçava els tirs incòmodes per als visitants i el parcial es va anar ampliant fins el 15-0.

EL KNET, SET MINUTS SENSE PUNTUAR / La primera cistella del quadre de Jesús Sala des de la represa va trigar poc menys de set minuts en arribar, amb un 3+1 de Witt que juntament amb dos punts més d'Arevalo va ser el bagatge visitant en el tercer quart i la locomotora del River continuava a tot gas, augmentant la renda fins el 54-44 a l'acabament del periode tot i que els àrbitres no van concedir un triple de Piru Ros quan sonava la botzina.

El Knet Rioja, però, és un equipàs i no estava disposat a morir tan d'hora. Ni molt menys. Va superar la crisi de cavall que havia patit del minut 30 al 40 començant des de darrera, des de la defensa que tants problemes havia causat al River en el primer i sobretot el segon parcial. Un triple de Suárez i dues cistelles de Witt en un obrir i tancar d'ulls erens suficients per a que l'equip de la Rioja tornés a ficar-se en el partit (56-53, minut 34).

TERCERA TÈCNICA / Peñarroya va demanar temps mort per aturar l’empenta visitant i posar ordre al cap dels seus jugadors. Sánchez va aconseguir un triple en la tornada al joc que feia respirar tranquil a l’afició però un 2+1 de Mesa, una cistella d’Ott i una tercera tècnica al River van capgirar radicalment el panorama. Del 59-53, al 59-63. Increïble. Aquí van començar a tremolar les cames i el Knet, ara que cada possessió valia el seu pes en or, no fallava ni una de cara a cistella liderats per Suárez i Witt, que amb un triple va obligar a Peñarroya a demanar temps mort, amb 61-68 i a falta de 3min 53s per al final.
En un minut de bogeria Holmes i Zamora van aconseguir redreçar la situació i posar-se a dos punts (68-70) però no funcionava el rebot en defensa, hi havia massa precipitació... i el Knet no falla en els moments importants. HTERCERA TÈCNICA / Peñarroya va demanar temps mort per aturar l'empenta visitant i posar ordre al cap dels seus jugadors. Sánchez va aconseguir un triple en la tornada al joc que feia respirar tranquil a l'afició però un 2+1 de Mesa, una cistella d'Ott i una tercera tècnica al River van capgirar radicalment el panorama. Del 59-53, al 59-63. Increïble. Aquí van començar a tremolar les cames i el Knet, ara que cada possessió valia el seu pes en or, no fallava ni una de cara a cistella liderats per Suárez i Witt, que amb un triple va obligar a Peñarroya a demanar temps mort, amb 61-68 i a falta de 3min 53s per al final.

En un minut de bogeria Holmes i Zamora van aconseguir redreçar la situació i posar-se a dos punts (68-70) però no funcionava el rebot en defensa, hi havia massa precipitació... i el Knet no falla en els moments importants.