PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Creu Roja registra prop de 400 donacions de sang en tres dies

La campanya d'aquest juliol ha registrat uns 57 donants nous

Per El Periòdic

Un donant durant el procés d'extracció en el marc de la tercera campanya de donació de sang de la Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang i Teixits d'enguany.
Un donant durant el procés d'extracció en el marc de la tercera campanya de donació de sang de la Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang i Teixits d'enguany. | ANA / M. P.

La campanya de sang organitzada per la Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang ha assolit prop de 400 donacions, superant les 300 marcades. D'aquesta manera, entre dilluns i dimecres el Prat del Roure d'Escaldes-Engordany va rebre un total de 397 residents qui, tot i l'època estival, van arribar a donar 470 mil·lilitres de sang. De les donacions totals, 364 van resultar efectives i 33 van ser censades com a oferiment.

Des de l'entitat, exposen que els i les donants d'entre 25 i 54 anys (el 72,29% del total), de grup sanguini A i O Positiu són els més nombrosos. La campanya de sang d'aquest mes de juliol ha registrat uns 57 nous donants i la majoria han acudit al centre a les tardes. Des de la Creu Roja i el Banc de Sang i Teixits indiquen que es va detectar un petit alentiment a l'hora d'agafar cita per reservar pel darrer dia de donacions, dimecres, tot i que «finalment les reserves es van omplir». També destaquen que van acudir «moltes persones» sense cita prèvia a les quals també se'ls va brindar la possibilitat de fer donació.

Així doncs, manifesten que la valoració de la campanya és positiva i genera «bones perspectives» de cara als resultats que es poden assolir en finalitzar l'última campanya prevista per al mes de novembre. «La ciutadania està cada vegada més conscienciada i la donació de sang s'està convertint en una mena de costum diversos cops a l'any», comenten. Des de la Creu Roja agraeixen la col·laboració de Super U per a la provisió dels refrigeris, del Comú d'Escaldes-Engordany per haver posat a disposició la sala del Prat del Roure, així com al SAAS i al Banc de Sang i Teixits el suport i l'organització logística en totes les donacions, així com al voluntariat que fa que totes les campanyes siguin una realitat.

Les pròximes cites per donar sang seran el 18, 19 i 20 de setembre i la darrera tindrà lloc al novembre. Quant als indrets on es farà la col·lecta informen que encara estan per acabar de confirmar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT