PUBLICITAT

Aprovada la revisió de dotze programes educatius

L’objectiu és adaptar-los a les millors pràctiques d’innovació acadèmica

Per El Periòdic

El centre de Formació Professional.
El centre de Formació Professional. | Arxiu ANA

A petició del ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, ahir va ser aprovada la revisió de dotze dels programes educatius que s’ofereixen a Formació Professional, a l’Escola Andorrana i a Formació Andorrana, amb l’objectiu d’adaptar-los i actualitzar-los d’acord amb les millors pràctiques d’innovació educativa del moment.

De manera més desglossada, i tal com es va comunicar en el Consell de Ministres d’ahir, s’ha revisat completament el pla antic del secretariat multilingüe de la Formació Professional, creant així un nou programa de batxillerat professional tècnic de suport a la gestió administrativa i adaptant-lo al model competencial que segueix el sistema educatiu andorrà. També s’han revisat els programes educatius de tècnic de suport sociocomunitari, de cures auxiliars d’infermeria, de suport de sistemes informàtics i xarxes, i de suport de desenvolupament de programari. 

En el cas de l’Escola Andorrana, s’han millorat els programes educatius de llengües i literatures, de llengua anglesa, i de matemàtiques de segona ensenyança, així com els de sociologia, de cultura i llengües clàssiques, de matemàtiques cientificotècniques, i de matemàtiques aplicades a les ciències socials de batxillerat. Finalment, quant a la Formació Andorrana, s’ha revisat el programa de llengua catalana per adaptar-lo també a la normativa vigent.

Des del Govern s’informa que els textos no generaran cap despesa econòmica, així com tampoc cap canvi en el funcionament de l’escola o en la dedicació horària del professorat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT