PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torna la cita europea

L’Inter Club d’Escaldes i l’FC Santa Coloma juguen avui la primera ronda de classificació de la Conference

Per Pol Forcada Quevedo

Un moment del darrer entrenament d’ahir de l’FC Santa Coloma, ja en terres gal·leses.
Un moment del darrer entrenament d’ahir de l’FC Santa Coloma, ja en terres gal·leses. | @m4rv_d3sign

Ahir va donar el tret de sortida la Conference League d’aquesta temporada amb un parell de partits, però avui ho fa per als equips andorrans. Així, l’Inter Club d’Escaldes i l’FC Santa Coloma disputaran aquesta tarda la primera ronda de classificació de la competició europea. 

El primer ho farà a les 17.00 hores a l’Estadi Comunal contra el Vikingur Gota, esdevenint la seva tercera experiència europea. Aquest equip feroès es va fundar l’any 2008 i el curs passat va finalitzar quart de lliga, a més, compta ja amb un bagatge en cites del continent. En aquest sentit, des de la 2010/11 ha disputat una fase prèvia de Champions League, on va arribar a segona ronda, i sis d’Europa League, arribant la temporada 2014/15 fins a la tercera ronda, disputant el llarg d’aquests anys matxs contra el Besiktas, el Tromso o l’HNK Rijeka. 

Cal recordar que els escaldencs arriben reforçats de cara l’eliminatòria amb les darreres incorporacions de Javi Duro i Ander el Haddadi, tots dos provinents de la Segona Federació. A ells, se sumen Kilian Grant, Gerard Hulk Artigas i Niko Kata. Com s’ha esmentat, l’escenari del duel d’anada serà l’Estadi Comunal, lloc predilecte de les aventures europees dels conjunts andorrans, on es podrà assistir de forma gratuïta i on l’Inter estrenarà de manera oficial la nova gespa. El partit de tornada tindrà lloc al cap d’una setmana a les 20.00 hores en territori feroès, a l’estadi Vio Djúpumyrar. 

Durant la roda de premsa d’ahir, l’entrenador Otger Canals va assenyalar que «l’equip està preparat per fer història i passar ronda. Hem fet un final d’any molt bo i som un equip que tenim un ADN que no ens donem per vençuts mai». Pel que fa als rivals, va explicar que «és un conjunt que no es desestructura massa, són molt segurs», i per fer-los front, «haurem d’estar molt forts en les transicions defensives i estar ben junts a l’hora de defensar; ells quan corren són molt verticals i tenen jugadors de qualitat a la part de dalt».

Per la seva part, el Santa Coloma fa dies que es troba fora del Principat, i després de passar per Lleida, dimarts al matí van arribar a Birmingham per després posar rumb a Gal·les, on a les 19.30 hores els rebrà al Dunraven Brewery el Penybont FC. Els locals arriben després d’acabar tercers a la ronda preliminar de la seva competició domèstica i finalitzar sisè al grup dels campions. A diferència dels andorrans, la d’avui és pels gal·lesos serà la seva primera cita europea. 

L’Atlètic Escaldes també es troba al certamen, ja en la segona ronda, després de caure en Champions

Els colomencs també arriben a al duel reforçats amb la tornada a l’equip de Moi San Nicolás, i l’arribada de Marc Nierga, Guillem Jiménez i Ivan Garrido. L’Estadi Comunal acollirà també, justament set dies després, el matx de tornada a les 17.00 hores.

«Ens espera un partit complicat», va explicar el director esportiu del conjunt, Enric Pi, fent també referència al terreny de joc, que amb la gespa un pèl alta i amb sorra «no ens beneficiarà perquè estarà molt sec». Pi va afegir que «hem d’intentar jugar el nostre futbol sense entrar en el seu», del qual creu que «jugaran a pilota llarga intentant buscar segones jugades i, sobretot, d’estratègia». D’aquest darrer aspecte va destacar els saques de banda, on els gal·lesos tenen un jugador que arriba a l’àrea petita i un central que «les pentina totes». En darrer lloc, va dir que «hem de ser conscients que són 180 minuts i arribar vius a Andorra perquè allà patiran per l’alçada i la climatologia, a més d’un camp ràpid».

En cas de vèncer l’eliminatòria, la segona ronda de classificació començarà el dia 27, on també s’hi troba un altre equip tricolor, l’Atlètic Club d’Escaldes, que comptarà amb una segona oportunitat en competició europea després de caure 3-0 a finals del mes passat contra el FK Buducnost Podgorica en la primera semifinal de la ronda preliminar de Champions. El seu rival, però, encara s’ha de confirmar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT