PUBLICITAT

Andorra La Vella

No s’elimina la reserva a l’article 30.2 del Conveni d’Istanbul

Núria Segués va remarcar que cal donar resposta a totes les dones

Per Maria Lozano

Imatge de Judith Salazar, ahir.
Imatge de Judith Salazar, ahir. | Govern d\'Andorra.

El Consell General va denegar ahir la proposta per a eliminar la reserva de l’article 30.2 del Conveni d’Istanbul, que obliga els estats a indemnitzar les dones víctimes de violència de gènere en cas que el maltractador no disposi de recursos.

La iniciativa va ser presentada pels grups parlamentaris Socialdemòcrata i Concòrdia, i va ser rebutjada pels consellers dels altres partits, a favor de Govern.

La Ministra de Justícia i Interior, Ester Molné va assegurar que tot i estar a favor de l’acció que van posicionar els dos grups parlamentaris, explicant que és necessària, però que cal aprovar una llei que reguli tots els paràmetres necessaris».

Per altra banda, la consellera del PS, Judith Salazar, va argumentar que «és una excusa, ja que només caldria modificar dos articles de la llei per l’erradicació de la violència de gènere i de la violència masclista».

La presidenta suplent del grup de Concòrdia, Núria Segués, també va posar en èmfasi que «cal donar resposta a totes les dones que pateixen violència de gènere en tots els àmbits», i va destacar que amb l’article 30.2 del Conveni d’Istanbul «deixa una part de les dones desprotegides». A més, va destacar que «si existeix la voluntat ferma de donar solució a la problemàtica de la violència envers les dones, s’ha de garantir l’atenció amb els recursos necessaris, així com de la mateixa manera que posem un habitatge social a la seva disposició, hem de donar una resposta immediata».

La consellera general socialdemòcrata Maria Martisella, per una altra banda, va assenyalar que «s’està treballant en una proposició de llei».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT