PUBLICITAT

Andorra la Vella

Aprovat el crèdit de més de 28ME per als pisos de lloguer accessible

Tots els grups parlamentaris han votat a favor en la primera política per a l’habitatge

Per Maria Lozano

Conxita Marsol en el Consell General, ahir.
Conxita Marsol en el Consell General, ahir. | govern

Aprovat per una unanimitat el projecte de llei de mesures urgents en matèries d’habitatge, per un crèdit de 28.233.00 euros, en el Consell General celebrat ahir . Així doncs, es va parlar concretament del parc d’habitatge. La Ministra Presidència i també d’Economia i Habitatge, Conxita Marsol, va destacar en el seu torn de paraula que l’habitatge és un dels principals problemes del país i «el gran repte de la legislatura», tot i que va reconèixer que el projecte «servirà per millorar la situació, no solucionar-la». Tot i això, Marsol va recalcar la importància del projecte, per això va explicar que «ens hem reunit amb tots els grups parlamentaris amb mà estesa i transparència».

Es comprarà cinc edificis i se’n llogaran quatre més, concretament un a la parròquia de Canillo, un a Andorra la Vella, sense comptar la Borda Nova que es va signar entre el comú de la capital; un a Encamp, dos a Ordino i tres edificis a Sant Julià de Lòria. Tot i així, va destacar que «la creació del projecte llei és la primera actuació que es veurà acompanyada d’altres en un futur pròxim».

En aquest sentit, tots els grups parlamentaris van aprovar el projecte llei. Tot i això, la presidenta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela va posar en èmfasi «la insuficiència de Govern i la poca planificació» amb la crisi de l’habitatge que hi ha des de 2019 i que ha anat augmentant any rere any, i va remarcar que «aquell any Govern es va comprometre a crear un fons público-privat que no es va fer» . Va destacar sobretot, que «durant els darrers anys, dos de cada tres andorrans viuen en pisos de lloguer», per això cal «una planificació de Govern i tots els comuns per fer front a la crisi».

Per una altra banda, la presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, va explicar que «el nostre partit ha rebut queixes i preocupacions de diversos ciutadans» i «nosaltres volem treballar per a ajudar a desencallar la situació» per això s’ha «de recuperar els edificis i habitatges buits i construir nous edificis a preus sostenibles». També va explicar que van visitar els edificis amb la ministra i ho volen seguir fent quan sigui necessari.

Per la seva banda, el conseller general de Concòrdia, Pol Bartolomé va explicar que «l’encariment de preu de l’habitatge és una problemàtica global, però el cas d’Andorra és un cas particular. Sobre el projecte llei, va exposar que «s’emmarca en una necessitat bàsica dels ciutadans i en una responsabilitat política que hem d’assumir», i va argumentar que «no coincidim del tot amb el Govern, però hem d’aprovar el projecte per la urgència de la situació». A més, va posar sobre la taula, com Salazar, que «les mesures arriben tard, amb la inflació i el mercat volàtil actual». Per acabar, i canviant de tema, va preguntar a la Ministra «quin organisme farà el seguiment a les famílies que ho necessitin i com serà». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT