PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La delegació andorrana es fa amb set medalles a Mataró

Teixeira s’endú dos ors i un bronze, mateix metall per Rayo i Lomero, a més de dues plates de Pelegrina

Per El Periòdic

Imatge de l’equip júnior.
Imatge de l’equip júnior. | FAN

Un total de set medalles, quatre de l’equip júnior i tres dels nedadors absoluts, és el balanç de metalls obtingut per la delegació andorrana al Campionat de Catalunya Júnior Open d’estiu, celebrat el passat cap de setmana a la capital del Maresme en paral·lel amb el 31è Trofeu Ciutat de Mataró de clubs.

Pel que fa al certamen júnior, els nedadors que hi van participar van ser: Oliver Alcaraz, Sergi Villareal, Dídac Rayo, Adrià Aran, Kevin Teixeira, Miquel Guiral, Marc Monteiro i Berta Clotet, mentre que els absoluts van ser Aleix Ferriz (CN Mataró), Mònica Ramírez (CN Barcelona), Tomàs Lomero, Bernat Lomero i Patrick Pelegrina (CN Lleida).

L’actuació més destacada va ser la de Kevin Teixeira, ja que es va penjar tres medalles. Or a la prova de 800 metres lliures amb un temps de 8:34,72; or als 400 metres estils amb un crono de 4:36,77 i, finalment, bronze als 400 metres lliures amb un registre de 4:12,40 segons. Per la seva part, Didac Rayo, també júnior, va fer bronze en 200 metres esquena amb un temps de 2:14,44, que és mínima per participar en el Campionat d’Espanya.

Pel que fa al rendiment dels nedadors absoluts, Patrick Pelegrina es va penjar una medalla de plata en la prova de 50 metres braça amb un registre de 29,09 i una altra medalla del mateix metall en la prova dels 100 metres braça amb un crono d’1:03,73 segons.

El bronze de Tomàs Lomero en la prova de 50 metres papallona amb un temps de 24,72 va tancar el medaller de la representació tricolor.
Finalment, cal destacar que els nedadors andorrans van batre un total de 14 millors marques personals.

Més triomfs / Estela Montejo es va endur quatre medalles d’or en la categoria +45 en el 28è Campionat d’Espanya Open d’estiu, que va tenir lloc a la província de Ciudad Real, Castella-la Manxa, on també va participar Jordi Santañes.

En aquest sentit, Montejo va obtenir un metall per cada estil en la distància de 50 metres. Així, va fer or en la prova de 50 metres lliures amb un temps de 29,68 i MMP; en la prova de 50 metres esquena amb un registre de 34,89 segons; en la prova de 50 metres braça amb un crono de 37,18 i en la prova de 50 metres papallona amb una marca de 32,76 segons.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT