PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’abús laboral ha comportat l’obertura d’expedients

Una persona ha fet una consulta i presentarà una denúncia

Per Anna Mencos

L’accés al Servei d’Immigració i al departament de Treball.
L’accés al Servei d’Immigració i al departament de Treball. | ANA/M. P.

El cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar ahir que el servei d’Inspecció de Treball està treballant de valent en la resolució dels possibles casos d’abús laboral relacionats amb les subcontractacions de treballadors forans i, fins al moment, va assegurar que s’han obert «multitud d’expedients» que, en alguns casos, han acabat amb sancions «molt exemplars». Preguntat sobre la consulta relacionada que es va presentar ahir, va explicar que «jo el que espero i animo és a aquesta persona a què faci la denúncia oportuna on l’ha de fer, perquè és el que permetrà activar tots els mecanismes», tot exposant que si una empresa incompleix la normativa de manera reincident la sanció que s’imposarà serà molt més gran. «Que la persona vingui al servei d’Inspecció de Treball i posi de manifest tots els elements concrets ens permetrà actuar més de pressa i millor», va indicar.

Espot va reiterar que treballaran de valent per «erradicar qualsevol mena de situacions que puguin anar en contra dels treballadors, vinguin d’on vinguin, treballin on treballin».

D’altra banda, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, va confirmar que hi ha hagut una persona que ha fet una consulta a Inspecció de Treball i es preveu que es presenti la denúncia «amb la documentació que cregui escaient». A partir d’aquí els serveis d’inspecció veuran si hi ha base i iniciaran l’expedient corresponent, parlaran amb l’empresa i després faran la resolució d’acord amb tota la informació que s’obtingui. Marsol va recordar que s’actua amb diligència i es funciona d’acord amb les denúncies que es puguin arribar a cursar, i va apuntar que «per ara tampoc són moltes les que han tingut, si no m’equivoco, és la primera denúncia que tenim directament».

La ministra també va assenyalar que «tots els contractes poden portar interpretacions, si una persona considera que no es compleix el contracte té tot el dret a denunciar-ho i nosaltres fer el correspongui que s’ha de fer que per això tenim les normes i els reglaments per regular i els aplicarem, i les inspeccions d’ofici es fan amb tots els casos que considerem necessaris».

Marsol va explicar que el següent pas és esperar que la persona posi la denúncia, i «a partir d’aquí es farà la feina que toqui i si s’ha d’anar una mica més enllà, s’hi anirà en funció de la informació que ens anirà arribant». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT