PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Xarxa d’Empreses Inclusives suma tres noves societats

Tenen 33 convenis signats i 39 persones han aconseguit feina

Per Anna Mencos

Signatura del conveni de noves empreses a la xarxa d’empreses inclusives.
Signatura del conveni de noves empreses a la xarxa d’empreses inclusives. | SFGA/JAViladot

La Xarxa d’Empreses Inclusives ja ofereix 39 llocs de treball a persones amb discapacitat després que ahir dimarts Hyper Riu Runer, Idean i Andorra 2000 s’hagin sumat al programa que integra al mercat laboral persones amb discapacitat i garanteix una igualtat d’oportunitats efectiva. Tal com ha explicat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, el conveni signat plasma la intenció de les empreses de contractar aquestes persones per formar part del seu cos d’assalariats i alhora és una oportunitat perquè altres empreses del país coneguin aquest programa.

Actualment, tenen 33 convenis signats amb empreses del Principat, 39 persones han aconseguit un lloc de treball i encara es troben 30 persones en espera que podrien entrar a formar part de les empreses.

El projecte va començar l’any 2016 i compta amb el suport i l’acompanyament del Departament d’Ocupació del Ministeri de Treball del Govern d’Andorra que és el que es cuida de posar en marxa el programa, contactar amb les empreses i buscar les persones. La ministra detallava que s’analitza el perfil d’aquestes persones i es busca l’empresa que cerqui un treballador d’aquestes característiques i a partir d’aquí se’l forma, se l’ajuda, si l’empresa ha de fer alguna millora o algun canvi fins i tot, perquè pugui desenvolupar bé la seva activitat també es proposa i se li fa el seguiment a l’empresa. Marsol apuntava que «no deixa de ser una persona que passa a formar part de l’empresa, és un treballador més que entra amb altres condicions, però formen part de l’empresa».

Pel que fa a les companyies, el representant d’Idean, Victor Mundó, va remarcar la importància de donar visibilitat a aquest projecte i va assegurar que la incorporació d’una persona amb discapacitat «ens ha aportat moltes coses i ens ha ajudat molt a cohesionar a tot l’equip, per tant, animo a totes les empreses a fer aquest pas necessari, perquè comporta una feina, però que aporta molt més del que ens ha suposat».

D’altra banda, Cristina Torrents, va explicar que des del Grup Pyrénées el seu objectiu és continuar formant part de la xarxa, de fet, l’empresa ha creat un ‘one team d’inclusió’ format per 10 persones que té la finalitat d’apropar aquest projecte inclusiu a totes les societats de l’empresa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT