PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

La Casa de la Vall comptarà amb un jardí i un teatre grec

El projecte, que és diferent a l’inicial, es va tancar ahir amb l’arquitecte

Per Maria Lozano

Imatge d’arxiu de Sandra Codina.
Imatge d’arxiu de Sandra Codina. | El Periòdic

Ahir a la tarda es va tancar el contracte amb l’arquitecte, Xavier Aleix, encarregat de remodelar la Casa de la Vall. Així ho va anunciar ahir, la Subsíndica General, Sandra Codina, en la Junta de Presidents celebrada abans de la roda de premsa.

Així doncs, es remodelarà la Casa de la Vall, per la demanda del Comú d’Andorra la Vella i del Consell General. Cal destacar que s’ha canviat el projecte i «no hi haurà volumetria, no edificarem», va explicar Codina, que va remarcar que «així abaratirem el projecte inicial». A més, va informar que, a diferència del projecte creat al principi, no hi haurà pàrquing, en canvi, es crearà «un jardí amb arbres i plantes del país, autòctones, amb l’objectiu que sigui un element identitari». A més, en la zona actual del pàrquing anirà un teatre grec pensat perquè hi hagi esdeveniments culturals, com festivals infantils i concerts de l’ONCA.

Així doncs, la subsíndica va explicar que aquest estiu s’està treballant perquè el projecte tiri endavant l’any 2024, per això ara s’estan fent els respectius estudis geològics i topològics per a la remodelació. El projecte, que ara mateix no té cap pressupost fix, té previst que sigui més barat que l’inicial «perquè no s’edificarà, no hi haurà volumetria», perquè «ara mateix no es té pensat que el Consell General augmenti en els propers anys» i va explicar que «si en algun moment ha de créixer, ja ho mirarem aleshores, però ara mateix creiem que una bona opció és un jardí perquè la ciutadania el gaudeixi.
Per altra banda, la subsíndica va explicar que ahir es va acordar que sigui Andorra la que aculli la trobada de la regió Europa de l’assemblea parlamentària de la francofonia. Per últim, va explicar que la pròxima Junta de Presidents serà el 12 de setembre. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT