PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prealerta taronja per ventades molt fortes per aquest dimarts al vespre

Es preveu que arribin de forma breu però violenta

Per El Periòdic

Mapa del Principat que informa de la prealerta taronja per fortes ventades prevista per aquest dimarts a la tarda.
Mapa del Principat que informa de la prealerta taronja per fortes ventades prevista per aquest dimarts a la tarda. | Servei Meteorologic

El Departament de Protecció Civil ha activat una prealerta després que el Servei Meteorològic hagi emès aquest dimarts al matí l'avís taronja per un episodi de vent que es preveu que es produeixi, aproximadament, entre les 18.00 i les 21.00 hores.

D'aquesta manera, la calor extrema farà créixer nuclis convectius a la Península que es preveu que arribin a última hora de la tarda o al vespre al Principat, de forma breu però violenta. Aquests nuclis tempestuosos poden comportar fenòmens extrems en forma de ràfegues de vent i activitat elèctrica que podria arribar a ser seca. Es preveuen ràfegues de 100 km/h als fons de vall i 120 km/h als cims.

Davant de fenomen, es recomana a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals així com abaixar les persianes durant els episodis de vent, evitar activitats a l'exterior en zones de muntanya i extremar la precaució.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT