PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Consells per mantenir-se en forma durant els dies d’estiu

Per Bruna Luque

M antenir-se en forma durant els mesos d’estiu pot ser un repte per a moltes persones. Les temperatures altes, la sensació de mandra i els plans de cap de setmana poden interferir en la rutina d’exercici físic. En aquest article t’oferim alguns consells per a mantenir l’activitat fisica, malgrat la pujada de les temperatures.

En primer lloc, és important tenir clar l’objectiu que vols assolir. Sigui un objectiu físic, mental, o simplement lúdic, pensar en el que et motiva i et dona energia per a mantenir l’activitat física durant l’estiu és fonamental per continuar actiu.

Beu cafè, mate o té abans de l’entrenament. Aquests estimulants proporcionen energia i poden ajudar-te a sentir-te més actiu i motivat per començar a moure’t. Si no t’agrada el gust d’aquests, també pots optar per begudes energètiques o suplements de cafeïna en diferents formats.

És essencial mantenir-te ben hidratat, encara que no tinguis set. Portar sempre una ampolla d’aigua i beure de manera regular abans, durant i després de l’exercici físic és crucial per prevenir la deshidratació.

Fer exercici acompanyat sempre és més divertit. Anima amics o familiars a unir-se a les activitats físiques i gaudeix de la seva companyia.
A més, fer sessions d’activitat física curtes, però intenses, pot ser més eficient. Si el teu estat de forma t’ho permet, realitzar exercici d’alta intensitat en un curt període de temps pot ajudar-te a aconseguir resultats satisfactoris.

Aprofitar els espais naturals per practicar esport a l’aire lliure és una excel·lent opció durant l’estiu. Explorar parcs naturals, rutes de senderisme i altres entorns naturals et permet gaudir de l’aire lliure mentre et mantens actiu. A més, caminar o fer senderisme és una activitat adequada per a totes les edats i nivells de condició física.

Tanmateix, pots traslladar les sessions d’entrenament de força a l’aire lliure utilitzant parcs o zones verdes com a gimnasos improvisats. Fer exercicis amb el pes corporal és una de les opcions disponibles.

En el cas de temperatures extremes, és important protegir-te del sol i triar les hores del dia en què l’ombra estigui més present.
També pots optar per fer servir instal·lacions cobertes per fer exercici físic en condicions més fresques.

Les activitats aquàtiques són una gran opció per mantenir-se actiu i refrescar-se durant l’estiu. Nedar, fer pàdel surf o caiac et permet gaudir de l’aigua mentre fas exercici. Aquestes activitats treballen diferents grups musculars i redueixen l’impacte en les articulacions.

A més de les recomanacions anteriors, també has de tenir en compte alguns esports que són ideals per a l’estiu. Esports com el golf, el ioga, la natació o els de raqueta com el pàdel, el tenis i el bàdminton són excel·lents opcions per mantenir-se actiu durant els dies més calorosos. 

El golf és un esport relaxant i social que es pot practicar a l’aire lliure. El ioga, per la seva banda, afavoreix la flexibilitat i la relaxació, i es pot practicar tant a l’interior com a l’exterior.

Els esports de raqueta, com el pàdel, el tenis o el bàdminton, proporcionen una forma divertida de cremar calories i millorar la coordinació i els reflexos.

En la mateixa línia, l’estiu és ideal per endinsar-se al món dels esports d’aventura com el parapent, el ràfting o l’escalada.Aquests són esports que combinen l’oci i l‘activitat física amb el bon temps, però en la majoria dels casos són esports exigents que requereixen una bona preparació física prèvia i on les emocions juguen un element clau.

En aquest sentit, has de tenir en compte quines són les teves possibilitats reals i adequar-les a la teva preparació. I sempre, escollir serveis professionals que ensenyin i guiïn si cal.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT