PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comença la campanya de donació de sang de la Creu Roja

S’espera que hi hagi unes 120 donacions al dia i un total de 350

Per Anna Mencos

La campanya de donació de sang que s’ha iniciat aquest dilluns a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.
La campanya de donació de sang que s’ha iniciat aquest dilluns a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. | ANA/M. P.

La Creu Roja Andorrana va iniciar ahir al matí la tercera campanya de donació de sang de l’any a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. El secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí, va explicar que durant aquests tres dies que dura la campanya s’espera aconseguir un total d’unes 350 donacions, el que seria unes 120 per dia aproximadament. Saurí va recordar que des de la pandèmia, «ja no hi ha l’afluència que hi havia anteriorment», i recordava que els bancs de sang estan d’una manera crítica i és molt important que es doni sang.

El secretari general va explicar que les donacions que s’obtindran s’enviaran a la Creu Roja Catalana, i des d’allà es repartiran segons les necessitats. A Catalunya actualment es necessiten aproximadament unes 1.000 donacions diàries, i tal com va posar en relleu Saurí, tot i que l’estiu és una època una mica conflictiva, ja que la gent està de vacances i hi ha menys donacions, el risc d’accidents és també més elevat i és possible que es necessitin aquestes donacions.

En aquest sentit, Andorra és considerat que, pel volum d’habitants que té, un país dels més solidaris. «Estan molt contents de nosaltres perquè sempre som, de volum de país, els que més donem. El Principat dona més que tota la capital de Lleida i tenen el triple d’habitants que nosaltres», apuntava Saurí, tot afegint que al país quan es fa una crida solidària té molta resposta: «Ja es va veure durant la pandèmia. Jo crec que va amb l’ADN de la gent del país, que repetidament sempre ha demostrat una solidaritat enorme».

L’any passat es van fer cinc campanyes, amb 1.595 donacions de sang i hi va haver 223 nous donants, mentre que en el que portem d’any, s’han aconseguit un centenar de nous donants, ja que en la primera campanya que va organitzar la Creu Roja Andorrana, hi va haver 25 nous i en la darrera uns 70. L’any passat, en la mateixa campanya del mes de juliol es van assolir les 329 donacions. L’objectiu d’aquest any és consolidar aquestes dades i, per al moment, ja hi ha moltes cites prèvies pels primers dos dies. Cal recordar que la Creu Roja recomana a les persones que vulguin fer una donació que facin una cita prèvia. Tot i això, si no és el cas, sempre s’intentarà fer lloc a una donació més.

La següent campanya està prevista pel 18, 19 i 20 de setembre a Andorra la Vella. Recordem que per a fer una donació de sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms, i cal que passi un termini de dos mesos entre donacions, com a mínim, podent fer tres donacions a l’any per les dones i quatre pels homes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT