PUBLICITAT

Andorra la Vella

Tradició tot i la distància

Argentinos en Andorra va celebrar ahir per la tarda el Dia de la Independència Argentina

Per Maria Lozano

Marcelo Ponce en la festivitat.
Marcelo Ponce en la festivitat. | M.L

Fer país i celebrar el Dia de la Independència Argentina. Aquest era l’objectiu de la festivitat que es va viure ahir, a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella a les 19.15 hores.

Aproximadament 100 persones van viure una festa organitzada per l’Associació Argentinos en Andorra i de la mà del seu president, Marcelo Ponce.

L’acte va començar donant les gràcies a la Ministra d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, i després el mateix Ponce va fer un emocionant discurs, homenatjant a argentins —i algun andorrà— claus per a aquelles persones que van travessar tot un oceà deixant de banda el seu país per a buscar una oportunitat al principat.

Aquest és el cas de Fernando Díaz, que actualment treballa a la piscina del Comú d’Escales-Engordany, però va venir el passat novembre com a temporer. Ell va explicar que significava aquesta festa per a ell: «és una data molt especial per a Argentina, i el fet d’estar a milers de quilòmetres del meu país i poder representar-lo d’aquesta forma és molt significatiu per a mi», i va remarcar que «és bonic poder reunir-nos amb compatriotes i amics, ja que la majoria ens coneixem».

Per acabar l’acte es va tocar música folklore del país i més d’un argentí es va animar a ballar. La festa va acabar amb un dels símbols més importants d’Argentina, el seu himne. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT