PUBLICITAT

Santa Coloma es posiciona com el 'clúster' de la moto amb el Motand

Per El Periòdic

Un moment de l'exhibició d'acrobàcies d'Emilio Zamora en el marc de la primera edició del Motand a Santa Coloma. L.G.
Un moment de l'exhibició d'acrobàcies d'Emilio Zamora en el marc de la primera edició del Motand a Santa Coloma. L.G.

La primera edició del Motand, la iniciativa per posicionar l'avinguda Santa Coloma i d'Enclar com a referent del sector de la moto, ha complert el seu objectiu i ha esdevingut tot un èxit. Així ho ha manifestat el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, qui ha valorat molt positivament l'esdeveniment, tant per l'afluència de visitants com per les sensacions dels comerciants de la zona. "Les botigues i restauració que hi ha a l'indret estan contents perquè ha funcionat molt bé i penso que hi haurà força vendes, tot i que ho veurem quan finalitzi aquesta primera edició", ha indicat, recordant que l'objectiu principal de la iniciativa era reactivar la zona.

"L'indret és la zona 00% motociclista de la capital, hi tenim concentrades moltes botigues i volíem donar-hi un revulsiu", ha apuntat. En aquest sentit, ha posat en relleu les activitats que s'han dut a terme al llarg de la jornada d'aquest dissabte, com la Rider 468, una ruta lúdica de 358 quilòmetres, dels quals 126 s'han fet per Andorra, una cinquantena per Espanya i 160 per França i ha comptat amb la participació de més de 200 motoristes del país i arreu.

Canturri també ha assenyalat l'embelliment que el comú ha estat duent a terme a la zona, una remodelació que també "ajuda a la reactivació" perquè "permet que la població passegi i incentiva el comerç entorn de la moto". "La zona de Santa Coloma ha fet un canvi durant els darrers dos mandats amb la reforma del passeig, que ha quedat força bé, i al final això és el que fa reactivar la zona", ha asseverat. I ha ressaltat la competitivitat del Principat en la venda d'accessoris i complements, on "ens situem al número 1". "La gent del món de la moto sempre busca novetats i a Andorra tenim la sort que tenim molta novetat de material", ha dit.

Quant a la consolidació del Motand a Santa Coloma, el cònsol s'ha mostrat prudent per les pròximes eleccions comunals del desembre, però ha afirmat que el pròxim comú té les portes obertes per organitzar una segona edició. "Penso que sí que es pot tornar a repetir, hi ha hagut molts participants, els botiguers estan contents, la restauració també i aquest era l'objectiu principal", ha expressat.

Per la seva banda, el vicepresident de la Penya Motorista l'Esquirol i organitzador de la Rider 468, Toni Solé, ha lloat la iniciativa engegada per la corporació, ja que "és un esdeveniment important pel país, l'avinguda Santa Coloma i pel món de les motos perquè reactiva tot aquest sector". D'aquesta manera, ha apostat per celebrar una nova edició l'any vinent i consolidar el Motand amb les millores i els canvis pertinents. "Creiem que és una manera de valorar el món de la moto i tot el que tenim aquí i només cal veure l'èxit d'aquesta edició per saber que el món de la moto al Principat està a l'alça", ha manifestat.

Entre els participants en el Motand també s'hi ha trobat el director general del Pingüinos Club Turismoto, José Manuel Navas, qui organitza la concentració hivernal de motoristes més gran d'Europa on enguany han reunit fins a 43.000 'riders'. L'associació està agermanada amb la Penya Motorista l'Esquirol, amb qui mantenen un gran vincle per potenciar el sector i tot el que genera, com "el vincle entre motoristes, els costums i el bon ambient". "Auguro un futur molt prometedor al Motand, ha estat una gran experiència participar-hi", ha assenyalat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT