PUBLICITAT

La segona festa de Ràmio acosta aquest indret Patrimoni mundial a la població

La celebració també ha comptat amb la participació dels joves que participen al projecte de voluntariat elegit per la UNESCO

Per El Periòdic

Ràmio ha donat, aquest dissabte, el tret de sortida oficial a la seva segona temporada amb una festa per a tota la població. La jornada d'inauguració ha estat farcida d'accions festives que tenien com a objectiu final de passar un dia a Ràmio i conèixer l'indret i el patrimoni.

La festa s’ha iniciat amb un curs d’etnobotànica que ha servit per descobrir, de la mà d’entesos sobre la matèria, la flora i plantes remeieres que es troben pel camí fins a arribar al destí. L’entitat Velles Cases Andorranes, a més, ha protagonitzat també una xerrada a l’entorn de Ràmio i seguidament s’han realitzat jocs de pistes que han precedit la botifarrada que ha estat amenitzada amb música.

No obstant això, l’activitat a Ràmio ja fa dies que ha començat. Actualment, l’indret acull set joves provinents d’Hongria, Polònia, Xina, Països Baixos, França i Andorra que participen en el projecte de voluntariat internacional escollit per la Unesco 'El patrimoni mundial andorrà en mans dels joves'. Recordem que el projecte, proposat a la Unesco pel Comú d’Escaldes-Engordany, se centra en la vall del Madriu-Perafita-Claror i es recolza sobre tres potes: cultura, treball i aprenentatge i comunicació.

Ràmio també serà, a partir del 10 de juliol, l’epicentre del campus Ràmio que se celebra durant aquest mes, agost i setembre amb torns d’una setmana. Una activitat que va dirigida a infants i joves d’entre 8 a 16 anys amb l’objectiu d’oferir una experiència enriquidora que servirà per conèixer el medi natural que envolta la borda de Ràmio i els diferents oficis que es van desenvolupar a la vall, com ara la siderúrgia. Els infants i joves també obtindran, durant una setmana, nocions sobre cartografia, orientació i supervivència i realitzaran tallers eco-responsables. Les inscripcions encara estan obertes i es poden fer a través de la web www.e-e.ad. També faran activitats a Ràmio els infants de l’Escaldes-Estiu, els joves de l’Espai Jovent i els usuaris de la llar de jubilats. A més, s’organitzaran nous tallers oberts a tothom.

Les activitats a Ràmio només han fet que començar i s’allargaran fins a finals de setembre. Aquest any, la borda també ofereix servei de bar, a més d'informació. Amb aquestes accions el Comú posa en valor el patrimoni de la parròquia i aquest indret declarat bé del patrimoni mundial per la Unesco, tal com ha destacat la cònsol major, Rosa Gili, durant l’acte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT