PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AEAT preveu una ocupació del 85% durant el mes d’agost

Els turistes a l’hora d’allotjar-se es decanten per la parròquia de Canillo pel seu atractiu turístic

Per Sònia Lecha

Vista general d’apartaments turístics que es troben a la zona del Tarter, a la parròquia de Canillo.
Vista general d’apartaments turístics que es troben a la zona del Tarter, a la parròquia de Canillo. | Maricel Blanch

L’ ocupació del mes d’agost a la parròquia de Canillo «calculem que oscil·larà entre el 80 i el 85%», va comentar el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT), Àlex Ruiz. «Canillo és la parròquia on més s’instal·len els turistes perquè tenen a prop la Vall d’Incles, el Roc del Quer i el Pont Tibetà», va afegir. La gent es decanta més per aquesta parròquia per l’atractiu turístic. Ruiz va exposar que en el moment en què el Pas de la Casa en tingui un, pot ser que els turistes es decantin més per anar-hi. 

Pel que fa a l’ocupació dels mesos de maig i juny, ha estat d’un 10% entre setmana i d’un 25% els caps de setmana. En aquests dos mesos, des de l’associació aprofiten per a fer preventius com pintar i arreglar forats i totes les reparacions necessàries. Pel que fa al juliol, s’espera una ocupació d’entre 45 i 55% al Pas de la Casa i un 55 i 60% a Canillo. Mentre que a l’agost hi ha el pronòstic que augmenti més encara, al Pas de la Casa sigui d’entre un 65 i 75% i a Canillo entre un 80 i 85% com s’ha citat al principi. 

A les parròquies baixes com Andorra la Vella, Escaldes-Engordany o Encamp estan més a prop del centre i ho tenen tot més a mà i els turistes «es troben que han de pujar al Pas de la Casa per obligació», va detallar el president de l’AEAT. Els usuaris es desplacen fins a aquesta parròquia perquè troben un apartament, però normalment pernocten i marxen a passar el dia fora. 
Respecte a les reserves aquestes «estan anant com l’any passat, són tranquil·les, però amb la mateixa línia», va comentar Ruiz. Aquest estiu des de l’AEAT tenen l’esperança de rebre moltes reserves d’última, tal com va passar l’estiu passat. 

Temporada d'estiu/ La temporada d’estiu comença a principis de maig i acaba entre els mesos d’octubre i novembre. Els temporers acostumen a arribar al novembre i mentre «fan els papers, els donen d’alta i tot, ells s’allotgen als nostres apartaments», va assenyalar Ruiz. A partir del 24 de juny, que coincideix amb el final del curs escolar, «la cosa comença a millorar». Però realment «la temporada bona comença a partir del 10 de juliol», va detallar el president de l’AEAT. 

Pel que fa al tipus de clients, «tot és molt familiar i de proximitat», va comentar Ruiz. La majoria dels turistes són dels països veïns, Espanya i França. D’Espanya venen des de Catalunya, País Valencià, Aragó i País Basc. «Entre els dos països suposen un 92% de l’ocupació, un 60% pertany a Espanya i el 30% restant a França. Hi ha algun alemany, italià o anglès, però molt poquets», va concretar el president de l’AEAT. 

Pel que fa a les reserves, «hi ha de tot», hi ha famílies que les fan per un cap de setmana, d’altres set dies i d’altres fins a 15 dies. L’espectacle del Cirque du Soleil o el de les fonts «a nosaltres no ens beneficia perquè els nostres clients són de muntanya. De normal, el nostre client esmorza a l’apartament, es prepara la motxilla amb els entrepans i marxa a la muntanya i no torna fins a les 19.00 hores», va concloure Ruiz.

PUBLICITAT
PUBLICITAT