PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern firma la primera escriptura de pisos de lloguer social

L’objectiu és que per quan s’acabi la legislatura hi hagin 300 pisos de lloguer social

Per Maria Lozano

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, en el moment de signar l’escriptura.
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, en el moment de signar l’escriptura. | SFGA/CEsteve

El Govern va signar ahir l’escriptura de compra d’un edifici perquè siguin pisos de lloguer, segons va explicar la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. Aquest bloc, que se situa a Andorra la Vella, és el primer de sis que es destinaran a ser pisos de lloguer per a aquelles famílies que més ho necessitin. Marsol, a més, va informar que durant les dues pròximes setmanes està previst que es firmi la compra de dos edificis més, un a Sant Julià de Lòria i un altre a Encamp, i vol que durant el primer semestre de l’any aquests pisos estiguin llestos per a ser llogats. Així doncs, l’objectiu és que «hi puguin haver 100 pisos al mercat a finals del 2024, i que quan conclogui la legislatura, el parc públic arribi als 300 habitatges que puguin donar resposta a un miler de persones, va destacar.»

D’una altra banda, la ministra va recalcar que s’està treballant amb els propietaris perquè tinguin garanties que cobraran el lloguer.
Marsol va explicar que l’edifici d’Andorra la Vella és el Roureda de Sansa i està molt ben situat, i que «aviat l’anirem a visitar amb l’arquitecte per a fer el projecte de remodelació». A més, va constatar que el primer edifici que serà de lloguer social serà el de l’hotel Artic, i que «si tot va bé podria estar al mercat l’abril del 2024» i «a finals de l’any que ve es podran tenir uns 100 pisos al mercat, al següent 200, i a finals de 2026 tenir-ne 300».

Pel que fa a la situació que tenen els ciutadans respecte a l’habitatge, va assenyalar que «som molts conscients, lamentablement no és cap sorpresa perquè nosaltres també tenim aquesta preocupació, per això és un dels principals reptes d’aquesta legislatura», i va afegir que «fa un mes que treballo amb intensitat per a poder disposar de pisos com més aviat millor». En afegit, també va defensar que «el sector privat pugui posar al mercat pisos de lloguer accessible amb una sèrie de garanties que oferirà l’Executiu abans de final d’any», i així «també s’abaixi el preu del mercat dels lloguers».

Valoració de l’observatori / Després de la valoració de l’observatori del passat dijous, Marsol va destacar que «el problema de l’habitatge és evident, però cal destacar que la situació econòmica del país és bona, en general ha pujat molt el nombre de persones que la valoren molt positivament», i va afegir que «moltes persones no els preocupa tant la qüestió del salari, per tant, això també és positiu». La ministra també va destacar el fet que s’arribi millor a final de mes que ara fa sis mesos. 

Preguntada per la proposta de Concòrdia de pujar la cessió del 20% en la llei d’urbanisme, la ministra va assenyalar que «tot es pot estudiar i n’hem de parlar entre tots», a més d’emfatitzar que «jo estic oberta a parlar de tote d’aquesta legislatura». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT