PUBLICITAT

Andorra la Vella

FC Andorra: un projecte de vida

Eder Sarabia comença la pretemporada amb entusiasme per un projecte pel qual se sent molt identificat

Per Joan Jiménez

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, ahir a l’Estadi Comunal.
L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, ahir a l’Estadi Comunal. | ANA/E.P.

Eder Sarabia comença la pretemporada amb entusiasme per un projecte pel qual se sent molt identificat. L’FC Andorra inicia la pretemporada amb entrenaments a l’Estadi Comunal per arribar en la millor forma possible a l’inici de LaLiga Hypermotion. El conjunt tricolor continua en constant creixement sota les ordres de Sarabia, que ara podran gaudir de millors instal·lacions, de més personal i de més serveis especialitzats que amplifiquen les capacitats d’un projecte en creixement i amb una molt bona projecció. 

L’entrenador de l’equip andorrà torna a la feina molt entusiasmat per a continuar el que ell mateix anomenava ahir, en unes declaracions a la premsa, com «el projecte de les nostres vides», tal com ho sent el propi entrenador tricolor. Sarabia entén la seva feina a l’FC Andorra des del punt de vista que «jo vull estar aquí al Principat perquè sento que és el projecte de la meva vida ara mateix, que és on vull estar i on vull desenvolupar-me i créixer juntament amb el club». 

Aquesta mentalitat és la que l’entrenador intenta transmetre als seus pupils, ja que, tot i que ell també ha rebut altres ofertes que comportaven jugar en categories més elevades amb més salari, l’entrenador tricolor sent una gran afinitat pel projecte que estan duent a terme entre tots els membres de l’entitat i vol que els seus jugadors tinguin també aquesta simbiosi amb el club i el Principat. 

Sarabia declarava que «des que vaig arribar, vaig posar dos lemes als jugadors. El primer, cap excusa, i el segon, que sentíssim que aquest és el projecte de les nostres vides», especificant que «això és el que els hi transmeto als meus jugadors, els parlo molt clarament». Aquest discurs és també utilitzat per l’estratega per motivar a jugadors d’altres equips a l’hora d’incorporar-se en aquest il·lusionant projecte, de forma que «als jugadors que signem, m’agrada parlar amb ells jo directament perquè crec que és important que ells sàpiguen el que jo penso, ja que soc la persona que els alinearà i el que els hi demanarà certes coses, i m’agrada anticipar-me a això. Així que m’agrada generar-los una mica de ganes i il·lusió que jo tinc i tenim tots els que ja portem un temps aquí, perquè creiem que estem en un projecte que està en plena efervescència», declarant també que el conjunt tricolor no es conforma només amb els resultats obtinguts en la darrera temporada arribant a ser el millor de la resta en la classificació de segona divisió espanyola, sent el setè classificat en la seva primera temporada a la categoria de plata. 

L’entrenador tricolor va refutar altres ofertes de categories superiors amb més salari per quedar-se al Principat

Sarabia va exclamar que «continuem pensant que hem de continuar creixent en tots els sentits, consolidar l’estructura i les bases d’aquests anys, però continuant sent ambiciosos».

En aquest mercat de fitxatges, l’FC Andorra ha hagut de dir adeu a diversos jugadors que han esdevingut claus en la passada temporada. Bakis o Altimira són alguns jugadors que han travessat les fronteres andorranes per jugar en altres equips després d’impressionar a propis i estranys en una molt bona primera temporada de l’FC Andorra. Però aquest fet no espanta el conjunt tricolor ni al seu entrenador, ja que estan convençuts que el projecte, engrescador i progressiu, pot adaptar-se a qualsevol circumstància i aprofitar els èxits aconseguits fins ara per a potenciar el projecte. 

L’any passat, l’FC Andorra va dur a terme una política de fitxatges on destacava l’estratègia de demanar jugadors cedits amb alt potencial d’equips de Primera Divisió perquè puguin desenvolupar les seves habilitats a LaLiga Hypermotion. Sarabia va destacar la potent imatge de club amb la que compta l’FC Andorra actualment, de forma que «per a molts jugadors joves d’un perfil concret, amb fam i amb molt potencial, però que encara no estan preparats per a la Primera Divisió, som un lloc perfecte» per a poder desenvolupar-se i guanyar minuts en el competitiu joc professional del futbol espanyol. L’entrenador tricolor destacava les característiques que ofereix el club a l’hora de ser atractiu per a molts futbolistes, amb aspectes com «el que generem a nivell vestuari, comportaments, valors i manera de ser, i per la forma de jugar en la que crec que molts futbolistes es poden acabar de desenvolupar, explotar i ser capaços de donar-ho tot, i així estar preparats per a coses més importants». 

El tècnic basc no està preocupat per les recents sortides i la recerca de noves incorporacions de l’entitat, al·legant que ja l’any passat van començar amb la mancança de jugadors que van resultar de gran importància en la passada temporada, però que es van incorporar més tard a les files tricolor. Sarabia explicava que no tenen cap posició, segons ell, que necessiti una especial urgència per a la incorporació d’algun jugador i que continuaran treballant amb la secretaria tècnica per a convèncer a jugadors d’interès pel club.

En aquesta segona temporada la Segona Divisió espanyola, Sarabia es mostra més disposat a donar lloc a jugadors del planter que tinguin capacitats per a poder entrar en la dinàmica del primer equip i què puguin lluitar per una posició a l’11 titular. L’entrenador tricolor destacava el cas de Marc Bombardó, conegut al vestuari com a Bomba. Sarabia declarava que «porta dos anys amb nosaltres i és veritat que en certs moments ha merescut una mica més del que li he donat a vegades. M’ha faltat una mica de valentia en moments determinants per fer-lo jugar, però és un noi que té moltíssima projecció i que sabem que encara és un nen, però que al futbol professional té una carrera molt bonica al davant». A més, l’entrenador del primer equip té constància del potencial que hi pot haver al planter, destacant que «dependrà d’ells» el fet de poder fer el salt a la categoria absoluta de l’FC Andorra. Citant a l’exentrenador Jorge Valdano, Sarabia va dirigir-se als futbolistes del planter declarant que «la porta del primer equip no s’obre, s’ha de tirar a terra». El tècnic té clar que, si tomben aquesta porta, podran accedir al primer equip, animant al fet que siguin «valents i estiguin convençuts» de què poden superar aquest repte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT