PUBLICITAT

Martí recull queixes veïnals sobre el soroll i la falta de mà d'obra al Pas

  • El número u de DA aprofita el primer acte públic de precampanya per visitar comerciants i hotelers
E. A.
ENCAMP

Periodic
El candidat de DA, Antoni Martí, saluda un dels comerciants del Pas de la Casa, ahir Foto: ANA / M. T.

La falta de mà d'obra qualificada en comerços i hotels, els problemes de soroll a la nit o les càrregues a què han de fer front els veïns del Pas de la Casa –ITP d'una banda i lluïsme de l'altra, per la naturalesa comunal dels terrenys on s'aixeca el nucli. Aquestes són les principals queixes que el candidat de Demòcrates per Andorra (DA), Antoni Martí, va poder recollir ahir, durant la visita que va fer a diferents establiments de la localitat. Per al primer acte públic de precampanya, Martí va escollir un escenari que ell mateix va qualificar de simbòlic, i és que el candidat va voler deixar clar que no descuidarà cap indret del país i encara menys el Pas de la Casa, que «dóna la sensació de ser un sector oblidat».

La fórmula de cònsol que trepitja el carrer li va donar uns resultats excel·lents a Escaldes-Engordany. No és estrany, doncs, que la vulgui traslladar a la política nacional. «A mi m'agrada caminar pels carrers i conèixer de primera mà, in situ, les inquietuds dels veïns», va afirmar Martí, després d'haver entrat ja en unes quantes botigues del Pas.

El candidat de DA va explicar que la voluntat de la visita era recollir els suggeriments dels veïns del Pas i va precisar que la majoria de les queixes de comerciants i hotelers tenen a veure amb els problemes a l'hora de trobar mà d'obra qualificada que vulgui anar-hi a treballar. «He vist la propietària d'un establiment amb una criatura petita al seu costat, que no aconsegueix trobar una dependenta tot i les 500 persones inscrites al Servei d'Ocupació», va dir el líder de la coalició de centre-dreta.

També en relació amb el comerç, Martí va recordar que el decret d'horaris comercials de l'any passat va provocar «neguit» entre els comerciants i es va mostrar predisposat a «escoltar-los» per saber quines són les seves reivindicacions en aquest sentit.

Prudent amb les promeses / Respecte a la revisió de la llei de l'ITP i, fins i tot, una eventual regulació estatal del cens emfitèutic d'Encamp –un tema que va apuntar diuemge el candidat territorial de DA, Carles Ensenyat–, Martí va optar per la prudència. «Primer hem d'analitzar la situació i mirar d'extreure'n conclusions. Hi ha una part que és competència comunal, és evident, però això no vol dir que no ens ho puguem mirar. Això sí, sense passions», va puntualitzar.

Ensenyat, pel seu cantó, va assegurar que, en cap cas, no discuteix «ni el cens emfitèutic ni el lluïsme», però que la seva voluntat és estudiar mesures per «disminuir la pressió fiscal» al Pas de la Casa .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT