PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Feirão muda la plaça Guillemó en un mercat del segle XX

La iniciativa estarà a càrrec del Grup de Folklore Casa de Portugal

Per El Periòdic

Imatge d’una edició anterior.
Imatge d’una edició anterior. | Jose Luis Carvalho

La plaça Guillemó d’Andorra la Vella es convertirà el proper diumenge 9 en un mercat tradicional d’inicis del segle XX a càrrec del Grup de Folklore Casa de Portugal. La vuitena edició del Feirão compta amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella i els membres del Grup, abillats amb els vestits tradicionals, presentaran quatre zones temàtiques dedicades als productes de l’hort i de la granja, dolços, salats i una improvisada taberna on els visitants podran degustar el vi blanc portuguès a més a més dels productes elaborats amb bacallà, bifanas, rissole i d’altres productes gourmet. 

A la zona de l’hort, els visitants podran adquirir tota mena de verdures conreades als horts del Principat i a la granja, així com visitar als animals que hi viuen com conills i galls. Els pastissos casolans compartiran protagonisme amb les nates típiques de Belém. Els embotits de l’Alto Minho i l’oli d’oliva de Trás-os-Montes es disputen amb el pa de blat de moro i el pa amb xoriç, en una passejada per la cultura gastronòmica portuguesa.

El Feirão serà amenitzat pel Rancho Folclorico dels Residents de l’Alto Minho, convidat pel Grup organitzador, que durant el matí presentarà diferents balls del seu repertori. L’obertura està prevista a les 10.00 hores a càrrec del cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié i els visitants podran gaudir del mercat fins a les 14.00 hores. 

A més, el Grup de Folklore Casa de Portugal va inaugurar dimecres l’exposició itinerant ‘INTEGRATS’ a la parròquia de la Massana. La cerimònia va comptar amb la cònsol menor del Comú de la Massana, Eva Sansa, en presència de la Ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mónica Bonell, la Consellera General, Silvia Riva i diferents consellers de la corporació de la parròquia, així com diverses persones que no es van voler perdre la presentació del treball cultural i integrador del Grup.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT