PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Racing amplia el seu avantatge en la classificació general

L’etapa reina arriba avui amb el recorregut més llarg, 65 km, i la major pujada amb 2.850 metres de desnivell

Per El Periòdic

Un instant de l’etapa d’ahir.
Un instant de l’etapa d’ahir. | Carles Iturbe

Martin Frey i Simon Stiebjahn van doblegar a l’Andorra Epic Pyrenees en l’Etapa 2, afegint una segona victòria d’etapa i un minut i 19 segons al seu avantatge en la general. Les dones del Buff Megamo, Janina Wüst i Meritxell Figueras Garangou, van superar les gestes dels homes del Singer Racing, afegint 37 minuts i 36 segons al seu avantatge en la classificació general.

L’Etapa 2 d’ahir va veure als 210 equips enfrontar-se a una ruta de 58 quilòmetres, amb 1.460 metres d’escalada, des de Pal Arinsal fins a la Massana. La victòria va ser pel líder de la primera etapa, Singer Racing. El mallot taronja Ciovita va ser per l’equip Buff Megamo, que també va ampliar el seu avantatge en la general amb una segona victòria d’etapa. Així, els esforços de Martin Frey i Simon Stiebjahn els permeten ampliar el seu avantatge a un minut i 47 segons sobre Hans Becking i José Dias, mentre que l’avantatge de Janina Wüst i Meritxell Figueras Garangou sobre Ariadna Rodenas Pascual i Pilar Fernández Hernández es va ampliar a 52 minuts i 58 segons.

L’aventura del dia va començar abans de l’etapa amb un viatge en góndola des de la Massana fins a la sortida en el bike park de Pal Arinsal. Això significava que el punt de sortida de l’etapa estava 500 metres per sobre del nivell de la mar que la línia d’arribada, oferint així 2.165 metres de descens. Tot i això, calia conquerir pujades importants, amb dues ascensions al Coll de l’Ampolla, el Port de Cabús i la Collada de Muntaner. També abundaven els corriols, amb pistes fluides en el bike park i zones més tècniques a la part alta de les muntanyes.

«L’etapa d’avui és molt dura. La vaig fer la setmana passada en els entrenaments», va confessar Stiebjahn. «Puja fins als 2.600 metres, on l’aire és molt fi. Espero que es tracti de controlar i conservar energia sempre que sigui possible i que puguem continuar rodant amb regularitat i tornar a estar davant».

En la cursa femenina de l’UCI, Wüst i Figueres Garangou van tornar a estar en un altre nivell. Les dones del Buff Megamo es van distanciar dels seus rivals en els primers 10 quilòmetres i ja no van tornar a veure al Mondraker Team ni al Protour BCN. «Hi havia molt més descens», va somriure Wüst. «Ha estat molt més tècnic amb tot el fang i la pluja, però això ho ha fet més divertit», va afegir.

El marge de victòria de Wüst i Figueres Garangou, Ariadna Rodenas Pascual i Pilar Fernández Hernández van ser segones, per al Mondraker Team, amb el Protour BCN completant les places de podi. L’ordre de l’etapa i de la classificació general és el mateix en la competició femenina de l’UCI, amb el Buff Megamo al capdavant del Mondraker Team i amb el Protour BCN mantenint-se tercer a una hora, 10 minuts i vuit segons de les líders.

L’etapa reina d’avui presenta  unes estadístiques formidables. No sols és el recorregut més llarg de la cursa, amb 65 quilòmetres, sinó que també presenta la major pujada, amb 2.580 metres de desnivell, i l’ascens al punt més alt de la cursa, el Pic Maià, a 2.615 metres sobre el nivell de la mar. En aquest sentit, tot indica que l’etapa 3 serà probablement decisiva per a determinar el campió de la general.

PUBLICITAT
PUBLICITAT