PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino Arcalís rep el segon segell d’Empresa Compromesa

El Comú va entregar el segell que reconeix el compromís amb la biosfera

Per El Periòdic

Entrega del segell d’empresa compromesa amb la reserva de la biosfera.
Entrega del segell d’empresa compromesa amb la reserva de la biosfera. | S.F.V.

El Comú d’Ordino va fer entrega ahir a l’estació d’Ordino Arcalís del segell d’Empresa Compromesa amb la Reserva de la Biosfera, una distinció que reconeix les empreses implicades amb la conservació del patrimoni natural i el seu desenvolupament econòmic i humà. Aquest reconeixement distingeix a l’estació pel seu compromís amb els valors de la Reserva de la Biosfera per la Unesco. 

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, i el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, van ser els encarregats de fer l’entrega oficial del segell a l’adjunt a la direcció general de Saetde i Secnoa, Julio Ventaja, i el director de l’estació, Israel Ramonet, en un acte que va tenir lloc a la Casa de la Muntanya de la parròquia.

Tal com va apuntar el conseller de Turisme d’Ordino, per aconseguir aquest segell cal fer una enquesta, que s’avalua, i si s’està dins dels paràmetres es dona per un termini de tres anys. «Això s’ha d’anar ‘recertificant’ cada tres anys, és un compromís d’ara i cap al futur», va afegir.

Arcalís també es compromet a mesurar la petjada de CO2 i fixar un objectiu de reducció i compensació amb la producció d’energia solar i hidràulica. A més, es compromet a reduir els més de 80.000 litres de gasoil per calefacció amb energies alternatives com la geotèrmia, a continuar apostant pel transport sostenible a la parròquia i a instal·lar nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a les zones de l’Hortell o de Planells. I també es compromet a reduir els envasos d’un sol ús i a facilitar que els seus treballadors fixes es formin com a informadors de la Reserva de la Biosfera.

Ordino Arcalís és una estació autosuficient energèticament des del 2016, quan es va inaugurar la minicentral hidràulica que proveeix les instal·lacions d’energia durant tot l’any, i de fet injecta l’excedent a la xarxa. Així mateix, l’estació treballa paral·lelament en diferents vies per a reduir el seu impacte amb l’entorn natural, prioritzant l’estalvi d’energia, la digitalització dels suports i l’impuls de la mobilitat sostenible amb la posada en marxa de línies de bus per facilitar l’accés a l’estació durant l’hivern, entre moltes altres accions. Cal recordar que aquest és el segon segell que entrega el Comú d’Ordino, després que el passat dia 26 de juny, el refugi Borda de Sorteny rebés el reconeixement, també de la mà del cònsol i el conseller d’Ordino. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT