PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

L’Observatori detecta un empitjorament de la salut mental

L’estudi ha aplicat metodologies per a detectar casos d’ansietat i depressió

Per Joan Jiménez

Hospital de Nostra Senyora de Meritxell.
Hospital de Nostra Senyora de Meritxell. | El Periòdic

A l’estudi presentat ahir per l’AR+I, es va dur a terme la metodologia del test de Goldberg per a avaluar la possibilitat de detectar possibles símptomes d’ansietat i depressió. Segons l’enquesta realitzada a 754 persones, s’aprecia que un 53% dels enquestats diuen que en els darrers 15 dies han estat preocupats per algun aspecte de la seva vida, prop d’un 36% s’han sentit molt excitats, nerviosos o en tensió, un 31% han tingut dificultats per relaxar-se i un 22% s’han sentit molt irritables. Tots aquests percentatges han augmentat respecte els anys anteriors.

A més, l’estudi va detectar ítems de depressió entre la mostra enquestada. El 37,5% dels enquestats diuen que s’han sentit amb poca energia en els darrers 15 dies, un 17% han perdut interès per les coses, un 13% s’han sentit desesperançats i un 10% han perdut la confiança en si mateixos.

Paral·lelament, l’estudi també destaca la utilització i assistència de serveis psicològics. Entre les persones que no estan actualment en tractament psicològic, una majoria del 88% pensa que no ho necessita, en comparació amb un 11,5% que diu que sí que ho necessita. Finalment, es destaca que un 14,5% dels enquestats que tenen fills i filles menors d’edat diuen que algun dels seus infants està en tractament per algun problema psicològic actualment. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT