PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les matriculacions baixen un 23,5% el mes de juny

És el mes que s’han matriculat menys cotxes elèctrics

Per El Periòdic

Imatge recurs d’una matrícula.
Imatge recurs d’una matrícula. | Arxiu ANA

Les matriculacions de vehicles durant el juny s’ha situat en 387, una xifra que suposa una variació percentual negativa del 23,5%, respecte l’any passat. Així mateix, aquest mes de juny ha tingut una variació positiva en el grup de camions i camionetes, amb un 37%. Per contra, els grups que han tingut unes variacions negatives han estat el de motocicletes i ciclomotors, amb una baixada del 39,2%, i el de turismes i altres, amb una davallada del 20,4% i del 7,1% respectivament.

Pel que fa a les matriculacions durant els darrers 12 mesos han estat 4.316, el que representa una variació percentual negativa del 6,6% respecte a l’any anterior, quan es van matricular 4.622 vehicles.

Per tipus d’energia, els grups amb variacions negatives al juny han estat els vehicles de gasolina, amb un 13,9% i el gasoil, amb un 2,6%. Els vehicles elèctrics, només se n’han matriculat vuit, 77 menys que l’any anterior. Aquesta diferència es deu al fet que els 85 vehicles elèctrics matriculats el juny del 2022 van representar el màxim històric, i aquest mes ha estat el què se n’han matriculat menys de tot l’any.

PUBLICITAT
PUBLICITAT