PUBLICITAT

Canillo

La quarta Olympus Race, a Canillo, arrenca demà amb cinc novetats

La cita assoleix el rècord d’inscrits, amb 620, i un augment de participació femenina, que arriba al 31%

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la presentació d’ahir, amb Francesc Camp i Guillermo López-Cross.
Un instant de la presentació d’ahir, amb Francesc Camp i Guillermo López-Cross. | P.F.Q.

Demà donarà el tret de sortida a Canillo la quarta edició de l’Olympus Race Andorra, que ho fa amb algunes novetats i per primer cop a una parròquia que no és Escaldes-Engordany. Pel que fa a aquestes novetats, la primera i més evident és la data. Les darreres edicions es feien al setembre, però enguany tindrà lloc aquest cap de setmana. Les modalitats continuen sent les mateixes, però també amb innovacions. La Zeus 13k, fins ara amb un recorregut de 13 quilòmetres i 700 metres de desnivell, passa a ser de 14 quilòmetres i sumar 100 metres més de diferència positiva. A més, aquesta prova passa de comptar amb 30 obstacles a fer-ho amb 35, més de 10 només en el darrer quilòmetre del circuit. L’altra novetat és l’Hercules Family Kids, una prova «on els infants podran fer la cursa acompanyats dels pares, els tiets o qualsevol familiar», va destacar ahir durant la presentació un dels fundadors i director de la cita, Guillermo López-Cross. L’Atenea 7k continuarà com en les darreres edicions, igual que la Cronos Track, la prova més explosiva on s’ha de superar entre 120 i 150 metres unes estructures d’obstacles i que es va afegir l’any passat però que per qüestions meteorològiques es va anul·lar.

Pel que fa als participants, López va comentar que «s’han superat totes les expectatives», ja que s’ha arribat a les 620 persones. En un primer moment, «l’objectiu era superar les 500 de l’edició anterior i arribar als 600 participants», però «hem hagut de tancar inscripcions quatre dies abans del planificat» després d’ampliar 20 places. Tal com va indicar el director de la cita, aquesta s’està internacionalitzant cada cop més, una de les fites de cara pròximes edicions. La majoria dels participants són espanyols i catalans, representant aproximadament un 75% del total. Els francesos representen un 6%, i enguany també vindran al Principat portuguesos, anglesos, belgues, alemanys, i de països sud-americans com Colòmbia i Veneçuela, amb un 4%. El 15% restant correspon a andorrans. Un punt important el pren la participació femenina, que ha augmentat un 5% respecte de l’edició de l’any passat, arribant al 31%. La Family Kids comptarà amb una vuitantena de persones, la xifra límit per aquesta edició pel que fa a l’aspecte logístic, tot i que en funció de com es desenvolupi, en edicions següents podrà anar augmentant. 

Cal destacar que l’Olympus Race s’inclou dins el circuit d’OCRA Espanya, i per tercer any consecutiu «estem valorats dins les vuit millors cuses d’Espanya». En afegit, aquest any puntua per a l’Europeu i per al Mundial de Bèlgica, que tindrà lloc al setembre. 

Durant la presentació de la cita també va ser present el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, que va indicar que «l’Olympus Race és una prova que ens encaixa dins la nostra política d’esdeveniments al llarg de l’estiu a la parròquia». El cònsol també va voler recalcar que les xifres de la prova van en constant augment, i que és 100% andorrana perquè «es fa des del país amb recursos d’aquí». Per altra part, Camp va assenyalar que van acceptar la prova perquè «l’orografia de Canillo s’adequa molt». «Podrem proposar una cursa dura quant a desnivell, variada i amb vistes espectaculars, va afegir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT