PUBLICITAT

Andorra La Vella

Reoberta la zona de jocs del Parc Central amb més estructures

La millora d’aquest espai, amb més gespa i zones d’ombra, ha suposat una inversió de 464.363 euros

Per Sònia Lecha

Una de les noves infraestructures de la zona de jocs del Parc Central.
Una de les noves infraestructures de la zona de jocs del Parc Central. | Comú d\'Andorra la Vella

L’àrea de jocs del Parc Central s'ha reobert aquest matí, després de la reforma integral que s’ha fet durant els darrers mesos amb l’objectiu de renovar les estructures i ampliar els espais verds. La millora d’aquest espai, el gran pulmó verd de la parròquia i un dels espais més freqüentats d’Andorra la Vella, ha suposat una inversió de 464.363 euros. 

«És una actuació que ja fa temps que es demanava. Els jocs anteriors tenien 30 anys», ha explicat el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié. Els treballs, que van començar a finals d’abril, inclouen la renovació de les estructures, la instal·lació de més jocs inclusius i la col·locació de multijocs per a infants fins als 12 anys amb plataformes, tobogans i diversos nivells (en total ara hi ha 15 tipus de jocs diferents). 

El conseller de Circulació, Aparcaments i Patrimoni Natural d’Andorra la Vella, Gerard Menardia, ha comentat que la zona de jocs s’ha dividit en dues zones, «una destinada més als infants de dos a sis anys i una altra als de sis a 12 anys». Les úniques estructures que s’han mantingut són el joc de tobogans de 12 metres i cinc pisos que es va instal·lar l’any 2019 arran de la demanda dels escolars de la parròquia a través del Consell d’Infants, la piràmide gegant de cordes i un petit rocòdrom. 

També s’han instal·lat 700 metres quadrats de gespa nova i 700 més de paviment perquè hi puguin accedir vehicles a fer el manteniment. A més, com es va esmentar, s’han plantat nous arbres per a fer noves zones d’ombra i s’han afegit fonts. Menardia ha destacat que s’han volgut «guardar jocs més emblemàtics com podrien ser la tirolina o l’aranya». El conseller ha recordat que aquesta inauguració s’ha retardat una mica, ja que estava previst que la zona de jocs pogués estar disponible per a la festa del poble, el 24 de juny. Però, els «episodis de pluges», han fet que les obres s’hagin allargat un parell de setmanes més. 

Astrié ha detallat que aquesta nova zona de jocs completa un seguit d’actuacions que en els darrers anys s’han fet al Parc Central i que van començar amb «la naturalització del llac que es va fer fa tres o quatre anys», o l’obertura de la tanca del passeig del riu «que va fer que la gent se’l fes més seu» i s’hi facin moltes activitats com «pícnics, la migdiada o prendre el sol, cosa que abans que no passava», va remarcar el cònsol. També ha esmentat la posada en funcionament del Centre d’Art i la reforma de tots aquests jocs que els infants necessitaven. 

Un cop ha acabat la presentació de l’acte, el cònsol major de la capital ha rebut preguntes per part dels mitjans de comunicació que han estat presents a l’acte. En primer lloc, se li ha preguntat pel pla parcial que ha de suposar que el comú disposi de l’espai verd ja de titularitat pública i Astrié ha manifestat que «ja fa un temps que s’hi està treballant, estava una mica parat per un estudi sobre el riu que estan duent a terme els enginyers», hauria de tenir resultats en un termini de temps breu. En aquest sentit, ha apuntat que una de les coses pendents per a tirar-lo endavant és aquest estudi i que «el resultat permetrà avançar una mica més en el desenvolupament d’aquest pla parcial». 

Astrié ha estat preguntat per l’atracció de les fonts, inaugurada fa unes setmanes i ho va valorar com un èxit. «És una atracció nova que com tota atracció nova suscita molta atenció i hem de veure una mica si amb el temps continuem suscitant aquest interès», ha conclòs el cònsol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT