PUBLICITAT

La població entra a Govern a través de la Visura Ciutadana

Avui ha va tingut lloc la sessió constitutiva, amb Xavier Espot i Mariona Cadena

Per Alex Montero

Sessió constitutiva de la Visura Ciutadana d'avui, amb Mariona Cadena i David Cota.
Sessió constitutiva de la Visura Ciutadana d'avui, amb Mariona Cadena i David Cota. | SFGA/CEsteve

La primera sessió constitutiva de la Visura Ciutadana ha tingut lloc avui, sent una oportunitat única per expressar els neguits de la ciutadania: «Volem donar les gràcies a Govern per proposar aquest òrgan, així com als Grups Parlamentaris que van avalar-la al Consell General», ha declarat David Cota, un dels portaveus de l’òrgan, qui ha afegit que ja s’han fet «treballs previs per veure com ens organitzarem i a partir d’avui començarem a treballar tots els temes que tenim en ment». Una sessió que ha comptat també amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, qui ha comptat que «el projecte és un canvi de paradigma pel que fa a la manera de treballar de les administracions públiques». 

Així doncs, la Visura Ciutadana passa a estar constituïda per cinc ciutadans —mitjançant un sorteig entre les persones que van presentar sol·licitud —, els quals no formen part del Govern ni de cap partit polític, «autogestionant-se ells sols, en el seu propi temps lliure, i a partir dels temes que més preocupen a la gent del país». Des de diferents comissions, els membres d’aquest òrgan faran una sèrie de reunions mensuals, on «es votarà i debatrà per arribar a consensos, de manera que els informes que presentem després a Govern expressin una opinió de la majoria i el més consensuada possible», ha explicat Cota. Tanmateix, Cadena ha deixat patent que les portes del seu despatx «sempre estaran obertes per poder treballar conjuntament», així com les de Govern: «La nostra intenció implica fomentar el diàleg obert entre els ciutadans i el Govern, impulsar la seva participació en l’acció política i crear un canal de comunicació bidireccional». 

Durant la sessió, els membres de la Visura han pogut traslladar a Espot i Cadena els principals eixos temàtics sobre els quals treballaran durant els pròxims mesos, centrant-se en l’habitatge, la salut i el medi ambient.

PUBLICITAT
PUBLICITAT