PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La directora general de la Unesco visitarà Andorra el 10 i 11 de juliol

L’Executiu podrà exposar, durant la seva visita, diversos projectes de candidatures andorranes a l’organisme

Per Joan Jiménez

La directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, durant una assamblea.
La directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, durant una assamblea. | Unesco.org

Ala roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’ahir, el ministre portaveu, Guillem Casal, va anunciar la visita de la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, els propers 10 i 11 de juliol. El viatge de la directora de l’organisme especialitzat en educació, ciència i cultura de les Nacions Unides s’emmarca en el 30 aniversari de l’entrada d’Andorra a l’ONU al 28 d’abril de 1993, mateix any en el qual el país s’adhereix també a la Unesco el 20 d’octubre del mateix any.

La visita d’Azoulay serà l’ocasió idònia perquè la directora general de la Unesco visiti patrimonis andorrans que han obtingut reconeixement per part de l’organisme internacional. La directora visitarà la Vall del Madriu-Perafita-Claror, declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco el 2004 pel seu gran valor paisatgístic, a més de destacar per la seva preservació completa, sent l’única vall major dels Pirineus on s’ha aconseguit. La directiva de la Unesco visitarà a Ordino la reserva de la biosfera, declarada per l’organisme des del 2020 com a exemple de preservació natural on és possible la convivència amb l’ésser humà amb bones condicions de benestar social. També visitarà l’Art Camp i l’escultura de l’Arbre de la Pau de l’ambaixadora de bona voluntat de la Unesco i padrina de la Comissió Nacional Andorrana, Hedva Ser.

A més, el Govern i la directora Azoulay duran a terme diverses sessions de treball de caràcter tècnic, on l’Executiu espera poder impulsar diversos projectes que s’estan duent a terme a l’organisme internacional per part d’Andorra. Durant les reunions es tractaran els projectes que volen optar al reconeixement de l’organisme, com la candidatura per posar en relleu l’art de construir murs en pedra seca, i la iniciativa conjunta amb Espanya i França: ‘Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’. Una proposta transnacional liderada per Andorra que vol explicar el territori a través de 12 monuments. A més, també es tractaran projectes ja reconeguts per la Unesco, com les Falles de Sant Joan o el Ball de l’Ossa del Carnaval d’Encamp, declarats patrimoni immaterial de la humanitat.

Azoluay, antiga consellera cultural del president francès Hollande i exministra de Cultura i Comunicació de Manuel Valls, visitarà el Principat nou anys després que la seva predecessora, la búlgara Irina Bokova, qui va ser l’última directora de la Unesco en visitar el país durant el seu mandat entre els anys 2009 i 2017.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT