PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els restauradors han d’oferir aigua de l’aixeta de forma gratuïta

Casal impulsa una campanya informativa de la Llei d’Economia Circular

Per Joan Jiménez

El ministre portaveu, Guillem Casal, ahir en roda de premsa
El ministre portaveu, Guillem Casal, ahir en roda de premsa | SFGA/JAViladot

Durant el Consell de Ministres d’ahir, es va aprovar la posada en marxa d’una campanya d’informació i sensibilització enfocada en els establiments del sector de la restauració sobre els requeriments de la Llei d’Economia Circular. Els objectius d’aquesta campanya són destacadament informatius per a tractar de què els establiments coneguin les noves obligacions que han de complir i el com poder dur a terme aquestes. Es voldrà fer especial èmfasis en l’obligatorietat de donar aigua de l’aixeta gratuïtament o que els consumidors puguin endur-se a casa la beguda o aliments emplatats que no hagin consumit per tal d’evitar el malbaratament alimentari. Entre altres temes que també s’explicaran són el seguiment correcte de la recollida selectiva de vidre, cartró i olis vegetals usats i la necessitat de disposar de separadors de greixos.

La campanya es durà a terme des del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, on els seus cinc inspectors iniciaran les primeres visites informatives a partir del 5 de juliol.

El ministre portaveu i de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, va destacar que es posa en marxa aquesta campanya per a pal·liar la possible desconeixença dels establiments respecte a les noves normatives que implica la Llei d’Economia Circular. El ministre Casal va mencionar que no es té previst el dur a terme sancions a establiments que encara no estiguessin duent a terme aquesta normativa i que s’impulsa la campanya amb el fi d’informar sobre aquestes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT