PUBLICITAT

Canillo

Sant Joan de Caselles estrena la seva nova il·luminació

Sant Joan de Caselles estrena la seva nova il·luminació

Per Joan Jiménez

Retaule de Sant Joan de Caselles.
Retaule de Sant Joan de Caselles. | El Periòdic

Ahir a la nit es va estrenar la nova infraestructura amb la que comptarà l’església de Sant Joan de Caselles de Canillo. El santuari ha passat per una sèrie de treballs de restauració, il·luminació i adequació dels espais interiors i exteriors. Durant els mesos de novembre i juny, s’han dut a terme uns treballs per a la revalorització dels elements més especials de l’església i dels béns culturals que formen part del monument, amb un cost total de 205.450 euros.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, va acudir a la presentació, destacant la tasca que s’està duent a terme per tal d’adequar els monuments andorrans amb vista a les candidatures multinacionals a la llista representativa del patrimoni mundial de la Unesco que s’estan elaborant conjuntament amb Espanya i França. La ministra Bonell va testificar que, des del ministeri de Cultura, es vol «reafirmar el nostre compromís amb l’art romànic, de fer valdre tots els treballs de restauració i, en el cas de Sant Joan de Caselles, d’il·luminació que s’han fet aquí. És una de les joies del nostre art romànic. L’any 2003, l’església va ser declarada bé d’interès cultural i forma part d’aquesta candidatura que tenim conjunta amb França i Espanya per valorar la història del Coprincipat».

D’altra banda, la cap d’àrea de Patrimoni Cultural del ministeri de Cultura, Cinta Pujal, va destacar la gran tasca que està duent a terme des de fa temps el seu departament i, en el cas d’aquest projecte d’il·luminació i restauració a Sant Joan de Caselles, Pujal va declarar que «es van fer diferents revisions i, finalment, s’ha pogut fer realitat aquest 2023. En el moment d’il·luminar-la, també es va voler fer un treball de restauració i repensar en els elements que hi havia a l’interior. Als murs s’ha fet tot un treball d’arrebossat de calç, hem restaurat algunes de les patologies que tenia i s’ha recuperat també la policromia de l’absis central i també s’ha fet una neteja de la reixa. A més, l’entorn s’ha pogut naturalitzar i millorar per retornar la dignitat i espiritualitat romànica». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT