PUBLICITAT

Andorra La Vella

Melendi serà el plat fort de la Festa Major d'Andorra la Vella

Una programació plena de música, cultura popular, tradicions, jocs al carrer i esports per a gaudir de la festivitat

Per Sònia Lecha

El cònsol major, David Astrié, i el cònsol menor, Miquel Canturri, en la presentació de la Festa Major d’Andorra la Vella d’aquest any.
El cònsol major, David Astrié, i el cònsol menor, Miquel Canturri, en la presentació de la Festa Major d’Andorra la Vella d’aquest any. | Comú d\'Andorra la Vella/ Tony Lara

El cònsol major, David Astrié, i el cònsol menor, Miquel Canturri, d’Andorra la Vella van presentar ahir el programa de la Festa Major de la parròquia que serà els pròxims dies 4,5, 6 i 7 d’agost. El cartell d’enguany recupera l’esperit de sempre, amb molta música, tradicions, jocs al carrer i esports. Fent referència a aquest fet, Astrié va declarar que «en els darrers anys hem aconseguit portar la Festa Major al centre de la parròquia i l’hem dotat de força». 

Els plats forts d’aquesta Festa Major són Melendi que actuarà dilluns 7 d’agost a les 21.00 hores al pàrquing del Prada Casadet. Aquest és l’únic concert que serà en un lloc diferent de la resta i l’únic que no és gratuït. Avui, dimecres 5 de juliol es posen a la venda les entrades per a aquest concert i es poden adquirir a la pàgina web del Comú d’Andorra la Vella www.andorralavella.ad i també a la pàgina oficial del cantant, www.melendioficial.com per un preu de 20 euros. El mateix dia, l’altre concert estrella, serà a les 23.00 hores a la Plaça Guillermó i anirà a càrrec dels tres finalistes del programa Eufòria: Mariona, Triquell i Edu, seran els encarregats de fer el final de festa. La resta de concerts seran al mateix lloc.

El programa d’actuacions de nit, però, començarà el divendres 4 d’agost amb un concert doble, primer amb ‘Delafé y las flores azules’ i després Porto Bello. L’endemà serà el torn de Buhos i Gerturdis, mentre que el diumenge 6 actuaran La Principal de la Bisbal i Els Senyora. 

Una altra de les novetats de la festa major és l’encarregat de fer el pregó. Enguany serà Casimir Arajol, un activista cultural, una persona molt coneguda a la parròquia, molt estimada i amb un ampli coneixement d’Andorra la Vella. «Tot just acaba de complir 90 anys i que faci de pregoner és el millor homenatge que li podem fer», va ressaltar Canturri. Seguidament, l’Esbart dansaire interpretarà la Dansa del pregó, per donar el tret de sortida als quatre dies de festa. 

«És una festa molt variada per a tots els públics i hi haurà una actuació dels castellers dels Xiquets de Valls», va comentar Astrié. Per als infants s’han programat diverses propostes del Consell d’infants com la festa de l’escuma, la festa de l’aigua i una gimcana infantil. Aquest any també s’oferirà una nova activitat: Futbol amb cotxes teledirigits per a majors de 10 anys a la plaça de l’antiga caserna de bombers. 

Aquest 2023 també hi haurà una exhibició castellera a la plaça Príncep Benlloch amb la Colla Jove dels xiquets de Valls, tal com va comentar Astrié, ballades de sardanes i cobla, el Mercat de la Vall, que es farà tot el cap de setmana al Centre històric fins a les 23.00 hores, espectacles de circ a les nits i cinema a la fresca a Ciutat de Valls. 

En l’àmbit de cultura popular i tradicions, es veurà la participació de les colles geganteres de Sant Pol de Mar i de Valls, ciutats agermanades amb la parròquia. «Hem volgut recuperar la cercavila popular que s’havia celebrat amb tant èxit fa anys», va remarcar Canturri.  

El cònsol major va ser preguntat per l’import destinat per a aquesta Festa Major. Astrié i Canturri van comentar que hi ha hagut un augment del 5% respecte l’any passat i enguany s’han destinat 350.000 euros. 
Els concerts de Festa Major, abans es feien a l’aparcament que hi ha al costat de Pyrénées, un lloc allunyat del centre i de qualsevol local de bars. «El fet de portar-lo a la Plaça Guillermó ha estat un èxit perquè està més envoltat de bars», va destacar Astrié. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT