PUBLICITAT

Marxa de viatge i deixa que les plantes es reguin soles

Per Bruna Luque

Imatge d'arxiu d'un cactus i una regadora.
Imatge d'arxiu d'un cactus i una regadora. | El Periòdic

Marxar de vacances és fantàstic, però ja has pensat què faràs amb les plantes?

Si no tens la sort de què un amic o familiar es pugui fer càrrec de les teves plantes, aquest article et pot interessar. Avui t’ensenyarem alguns sistemes de reg que et poden ajudar a cuidar-les mentre siguis fora de la teva llar.

Estar diversos dies o, fins i tot, setmanes fora de casa pot implicar un desastre per a les nostres plantes, ja que, depenent de l’espècie, estar tant de temps sense reg o cures pot resultar fatal, especialment durant els calorosos mesos d’estiu i els mesos més freds de l’hivern. Així que si ets dels afortunats que marxa de viatge i vols que les teves plantes continuïn vives en tornar, pren nota!

Una bona opció és aplicar el regatge gota a gota o reg per degoteig. Aquest és un dels sistemes més eficients, ja que es malbarata molt poca quantitat d’aigua i és molt fàcil de fer de manera casolana, tot i que també es pot comprar. Una manera de construir-lo a casa és emplenant una ampolla d’aigua, tancant bé el tap i fer un petit forat amb l’ajuda d’una agulla. L’ampolla es col·loca directament cap per avall sobre la terra de la planta, o bé penjant-la del revés a sobre d’aquesta.

Un altre invent per regar les plantes és fent un hivernacle individual per a cada una d’elles. Senzillament, has d’embolicar cada planta en un plàstic transparent, que deixi passar la llum, i col·locar al fons, sota el test, un drap humit. Un cop embolicada la planta, tota la humitat que perdi es queda dins de la bossa de plàstic i torna a caure al test.

Un mètode alternatiu és fer servir aigua gelificada, també coneguda com a biogel, hidrogel o aigua sòlida. Aquests productes es poden trobar a les botigues especialitzades, floristeries o inclús a alguns supermercats. Quan parlem d’hidrogel, ens referim a unes boletes petites de gel que cal posar en remull per poder inflar-se i acumular aigua al seu interior. 

Funciona de manera que va hidratant a poc a poc el substrat de les plantes en deixar-la introduïda.

El que s’aconsegueix amb l’aigua gelificada és anar abastint progressivament la terra amb aigua, segons les necessitats de cada planta. Tanmateix, aquesta tècnica no s’hauria d’utilitzar per a unes vacances de molt llarga durada, ja que els fabricants declaren que només es pot mantenir hidratada una planta entre 15 i 30 dies.

Una altra opció és fer servir globus o bombetes de reg, un invent que a més de ser pràctic en aquests casos, també és una alternativa estètica, perquè es poden trobar en diferents formes i colors. La millor manera d’usar-los és fent un petit forat a la terra del test amb un palet o amb un dit i introduir-hi la punta del globus ple d’aigua. Cal clavar-los fermament a la terra fins a una distància aproximada de cinc centímetres del fons del test per evitar que caiguin pel pes que tenen una vegada plens.

En últim lloc, compartim amb tu el truc de Justine Shannon, una usuària de TikTok que va publicar un vídeo on mostrava un sistema de reg que només requereix una olla i un cordill. Aquest consisteix en dos passos ben senzills: El primer pas és omplir l’olla d’aigua i distribuir les plantes al voltant, procurant que el nivell d’aigua estigui sempre més alt que la terra de les plantes. Seguidament, s’ha de col·locar un tros de cordill, amb un extrem que toqui al fons de l’olla i l’altra punta s’introdueix ben endins de la terra de la planta, tant com puguis, fent el mateix procés per a cada test.

La mateixa tiktoker va fer un vídeo ensenyant com estaven les plantes quan va tornar 12 dies després i assegura que el resultat és molt bo, però no del tot perfecte. La gran majoria de les plantes van sobreviure, superant la prova amb bona nota, amb l’excepció de l’alfàbrega que no va resistir al mètode i es va pansir.

Ara ja ho tens! Recorda aquests tips per regar les teves plantes i ja pots començar a gaudir de les vacances.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT