PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els Serradells estrena el tobogan gegant de la piscina exterior

Amb aquesta reforma es dona per finalitzada la reforma del Centre esportiu els Serradells

Per Anna Mencos

Inauguració piscina exterior dels Serradells amb el tobogan gegant.
Inauguració piscina exterior dels Serradells amb el tobogan gegant. | Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

El Comú d’Andorra la Vella va inaugurar ahir el tobogan i la piscina exterior dels Serradells. El cònsol major, David Astiré, explicava que «la remodelació s’ha fet practicament integral, s’ha col·locat un paviment sintètic flotant que imita el parquet, s’ha posat 1.000 metres quadrats de gespa, s’ha refet l’enrajolat de l’interior del vas de la piscina, i finalment s’ha col·locat el tobogan». Aquest últim té un cost de 220.000 euros, i pretén que es converteixi en un atractiu més per tots els infants d’aquesta parròquia.

El tobogan té una llargària de 74 metres, comença a la part superior de les feixes i fa diversos girs fins que arriba a la piscina. Astrié va recordar que el seu ús està limitat per estatura, amb un mínim d’1,10 metres, per garantir la seguretat dels usuaris i evitar possibles accidents, sobretot, entre els infants. Per aquest motiu, «hi ha un vigilant que sempre estarà controlant l’accés al tobogan», detallava Astrié.

D’altra banda, també s’ha renovat completament la zona enjardinada que envolta la piscina, que té uns 1.000 metres quadrats aproximadament. Des del comú expliquen que pensant en la comoditat dels usuaris, s’han habilitat una quarantena d’hamaques, renovant així el mobiliari, i també han instal·lat un foodtruck per donar servei de restauració.

En total la despesa d’execució de la remodelació ha estat prop dels 800.000 euros, Astrié detallava que «el que és la piscina exterior amb el paviment, el vas de la piscina i la zona enjardinada són uns 565.000 euros, més els 220.000 euros que corresponen al tobogan».

La piscina exterior dels Serradells es va obrir per primera vegada el juliol del 1993. 30 anys després de la seva posada en marxa s’ha decidit fer aquesta rehabilitació integral per donar-li una nova imatge i donar als usuaris un espai renovat per banyar-se durant l’estiu. Durant la temporada els preus d’entrada seran de 6,27 euros per als adults, 4,70 euros per a infants i tercera edat. Astrié va recordar que tal com es va anunciar fa unes setmanes els abonats al Centre esportiu i les persones majors de 65 anys, residents a Andorra la Vella tenen entrada gratuïta.

«Abans hi havia 120 socis aquí als Serradells i una vegada es va anunciar aquesta gratuïtat ha augmentat a 190 socis», apuntava el cònsol.

Amb tota aquesta obra es dona per finalitzada tota la reforma dels Serradells, que com recordava el cònsol major, va començar per l’incendi que es va produir l’any 2018. Aquest fet va provocar que la piscina exterior quedés tancada durant tres anys, i es tornés a posar en marxa l’estiu passat. La rehabilitació del Centre esportiu ha inclòs la piscina interior, l’exterior, la zona del gimnàs, tots els aïllaments, la introducció de la cogeneració i la recepció, entre d’altres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT