PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Continuen les reformes al viaducte de Doctor Vilanova

Al setembre es retiraran les bigues del viaducte i s’instal·laran les noves

Per Anna Mencos

David Astrié i Victor Filloy al viaducte.
David Astrié i Victor Filloy al viaducte. | M.F.

El cònsol major, David Astrié, va explicar que l’obra del viaducte de Doctor Vilanova s’ha hagut de modificar perquè es va veure que hi havia una afectació més gran de la que es preveia en el projecte. El cònsol detallava que «ens hem hagut d’adaptar a una solució tècnica nova que és substituir la biga de forma integral». Actualment, s’han reprès els treballs i Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), està fent una nova escomesa elèctrica i és previst que cap al setembre s’instal·li «una grua de grans dimensions per treure les bigues que formen el viaducte i substituir-les per unes de noves».

Cal recordar que el viaducte es va construir als anys setanta i quan els mètodes constructius no incloïen la impermeabilització, el que va causar la majoria de les patologies. L’obra de refecció del viaducte era complexa i es calculava que s’allargués uns vuit o nou mesos.

En un inici es va tallar el pas als vianants a la banda dreta en sentit ascendent, on es concentraven la majoria de les patologies d’oxidació de l’estructura. Posteriorment, es va restringir el pas als vehicles pesants i el passat mes de desembre es va tallar el carril de baixada, provocant que els vehicles haguessin de circular en sentit ascendent i pel mig de la calçada. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT