PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Els reptes mèdics com a tema de la Universitat d’Estiu i Tardor

L’objectiu és reflexionar sobre els avenços de la medicina

Per El Periòdic

Presentació de la Universitat d'Estiu i Tardor.
Presentació de la Universitat d'Estiu i Tardor. | SFGA/JAViladot

La 39a Universitat d’Estiu i Tardor d’Andorra se centrarà en els reptes de futur del camp mèdic durant els dies 11, 12, 25 i 26 de setembre. Sota el títol La medicina al segle XXI, avenços i límits, es pretén reflexionar sobre els avenços de la medicina en diferents àmbits d’aplicació i analitzar-ne els límits, no tan sols científics i ètics.

Durant la presentació de la Universitat d’Estiu i Tardor en la tarda d’ahir, el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, va destacar que «en els darrers decennis els caps de la genètica i la intel·ligència artificial han fet un alt exponencial», i per això explica que la medicina explora noves possibilitats tant per diagnosticar com per tractar les malalties.

Aquests nous recursos coincideixen amb l’envelliment de la població a escala mundial i amb un augment de les malalties que acompanyen aquest procés. Per això, enguany es vol analitzar el repte de futur de la medicina que representa fer un ús responsable en aquests avenços.

Per presentar la temàtica i guiar els debats, la Universitat d’Estiu i Tardor compta amb la presència de Salvador Macip, catedràtic de medicina molecular al Departament de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat de Leicester i director dels estudis de ciències de la salut de la Universitat Oberta de Catalunya.

Cal recordar que els reptes de la medicina ja han estat tractats en la Universitat d’Estiu a Andorra en l’edició del 1998, amb el nom de La paradoxa del procés. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT