La Massana
L’Andorra Epic compta amb uns 450 participants de 40 nacionalitats
La primera de les quatre etapes, que deixa de ser un pròleg de 12 quilòmetres, dona avui el tret de sortida
Ahir al matí es va presentar a la Massana la darrera prova del Multisport Festival, l’Andorra Epic –l’anterior Andorra MTB Classic-Pyrenees–. Es tracta d’una cita de BTT que donarà avui el tret de sortida amb la primera de les etapes. A la sessió van acudir el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres; el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització de la Massana, Josep Maria Garrallà; el director d’operacions al sud d’Europa de l’Ironman Group, Agustí Pérez; i el director d’Epic Series, Felix Eichenberger.
La prova consta de 220 quilòmetres i 7.160 metres de desnivell positiu. Es divideix en quatre etapes, i la d’avui representa una novetat, ja que deixa de ser un pròleg de 12 quilòmetres per a la parròquia massanenca per ser una «etapa real», va explicar Garrallà, fet que va considerar que «ens permet fer un salt qualitatiu i de nivell». De fet, el conseller va apuntar que aquest recorregut es mantindrà un cop finalitzi la cita per a tota aquella gent que la vulgui fer. La palestra, a més, permetrà guanyar punts per anar a l’Epic Cape, a Sud Àfrica, una de les curses més importants de l’Ironman Group.
Tal com van informar ahir, la cita compta amb 220 equips formats per dues persones, xifra màxima. És a dir, 440 persones, a les quals s’ha de sumar unes 10 més que participen amb wild car, arribant a les 40 nacionalitats diferents. La limitació equivaldria a l’afirmació de qualitat davant quantitat: «Les persones que venen estan de mitjana entre cinc i sis nits, i aquest és l’objectiu, augmentar les pernoctacions», va assenyalar Torres, que va afegir que «no volem renunciar a la quantitat de turistes que tenim, volem la mateixa però amb més qualitat, amb més despesa mitjana».
Cal destacar que els participants «són gent que no es guanya la vida així», va comentar Garrallà, «al contrari, són aficionats que volen tenir una prova d’alt rendiment i també conèixer món», va afegir.
Per la seva part, Pérez va assenyalar que «sempre hem dit que Andorra és un entorn ideal per a la pràctica d’esport, i l’Andorra Epic és la demostració de què si fèiem les coses amb el suport del Govern i el comú podíem anar creixent».
En darrer lloc, les quatre persones que van intervenir en la presentació van estar d’acord amb afirmar que la Massana «és una parròquia ciclista per excel·lència». En aquest sentit, el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització massanenc va incidir a dir que «apostem per cicloturisme, i des del sector privat també ho estan fent arreglant els hotels, restaurants, botigues, etc. i per això donem un servei d’alt nivell que no té res a envejar amb altres destinacions com poden ser Àustria, Suïssa, Nova Zelanda o Sud Àfrica».