PUBLICITAT

Les fortes tempestes provoquen diverses esllavissades al Principat

El Cos de Bombers ha hagut de ser requerit per a quatre serveis al llarg de la tarda

Per Alex Montero

Esllavissada a la carretera d’accés dels Vilars.
Esllavissada a la carretera d’accés dels Vilars.

Les fortes pluges que han començat a partir de les 15.00 hores d'avui han ocasionat diverses inundacions i esllavissades per tot el Principat, on inclús un camió s'ha vist accidentat al Forn de Canillo, segons ha informat el Cos de Bombers a aquest mitjà. El vehicle ha sortit de la carretera fins a un terreny proper, però el conductor no ha resultat ferit i no s'ha hagut de lamentar cap víctima.

Les esllavissades han sigut també les protagonistes de la jornada, sent la més destacada d’elles la succeïda a la carretera dels Vilars, a Escaldes-Engordany. Segons ha informat Mobilitat, diverses pedres i trossos de terra han sigut arrossegats per la força de l’aigua, bloquejant totalment l’accés a la via. Finalment, Bombers ha pogut reconduir l’aigua cap al seu cabal i restablir la circulació a través d’un pas alternatiu. 

Un altre tall de circulació s'ha viscut a la parròquia de la Massana, on les inundacions han provocat una bassa d’aigua que ha requerit també la presència del cos d’extinció a la sortida del Pont Pla de la parròquia. L’actuació ha comptat amb la presència de l’Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres d’Andorra (COEX), els quals tornaran demà al lloc afectat en cas d’un possible taponament del tram, segons ha informat el Cos de Bombers.

La carretera dels Vilars ha sigut el tram més afectat, on l’aigua ha arrossegat pedres i terra

També a la Massana, concretament a l’Aldosa, una nova esllavissada ha hagut de ser controlada pels Bombers a l’alçada de la rotonda d’Anyós a causa d’un petit ensurt a la via. Ja per acabar, una quarta intervenció s'ha hagut de donar a l’altura de FEDA, a la CG2.

Sant Julià de Lòria, la més afectada

El passat dijous una altra tempesta va afectar tot el Principat, especialment a la parròquia de Sant Julià de Lòria. En aquella ocasió, la pluja es va fer notar a la parròquia amb inundacions a diversos carrers del centre, així com el desbordament d’un torrent a la zona de la Portalada que va afectar la CG1 i on els cotxes es van veure obligats a circular amb dificultats, sobretot a la zona del centre comercial Epizen. També es van veure afectats trams com la carretera de la Rabassa o la de Nagol, i inclús alguns veïns van patir talls en el subministrament elèctric a causa de les fortes tempestes. Segons el servei de meteorologia, en aquella tarda es van arribar a acumular 84,5 mm a la Borda Viral, dels quals 36,4 mm van caure en només mitja hora.

No van ser les úniques inundacions de la setmana a Sant Julià de Lòria, ja que dimarts 27 tres dotacions de Bombers es van haver de desplaçar fins al lloc dels fets per tal de mitigar la forta quantitat d’aigua. En aquesta ocasió, la carretera que va patir més afectacions va ser la CS130, concretament a l’alçada de Naturland.

Més pluges pel dia de demà

Els episodis tempestuosos tornaran a repetir-se a partir del migdia de demà, a causa del front desgastat. Les temperatures mínimes que recull el servei de meteorologia són de 15º C a Andorra la Vella, 9º C a 1.500 metres i 8º C al Pas de la Casa. Per contra, les màximes s’establiran en 25º C a Andorra la Vella, 22º C a 1.500 metres i 12º C al Pas de la Casa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT