PUBLICITAT

Laia Bigordà Educadora, perruquera i auxiliar de veterinària

«M’apassiona entendre la comunicació canina»

Per Anna Mencos

L'educadora, perruquera i auxiliar de veterinària Laia Bigordà.
L'educadora, perruquera i auxiliar de veterinària Laia Bigordà.

Laia Bigordà és educadora, perruquera i auxiliar veterinària. El seu centre, Art Mascota, és un espai creat per a oferir educació canina amable i respectuosa, educació felina vincular i també serveis de perruqueria per a gossos i gats de forma empàtica i amable. Bigordà explica que treballar així suposa ajudar a fer que els nivells d’estrès augmentin el mínim possible, l’animal ho passi de la millor manera i el benestar augmenti. També tenen una botiga a Encamp amb productes i alimentació especialitzats i naturals.
 
–En el centre impartiu educació canina. En què consisteix i quines tècniques utilitzeu?
–Ajudar a les famílies a millorar el seu dia a dia per a obtenir un benestar general. Treballem de forma empàtica i amable, el que significa respectar temps i necessitats de cada individu i no fer servir cap classe d’element aversiu que els crea danys físics i psíquics.

–I en el cas dels gats?
–Exactament igual que amb els gossos tenint en compte que són espècies diferents. Els gats són sensibles, però ho mostren de forma diferent.

–Referent a la pregunta anterior quines, diferències i semblances veu entre gossos i gats?
–El gos sol fer les coses per complaure el seu responsable, mentre que el gat sol fer-ho més per plaer propi; cal trobar una motivació important en el cas dels gats.

–Què en pensa sobre el tema de les races perilloses?
–Són etiquetes creades a causa de la genètica que tenen i per problemes causats moltes vegades pels mateixos humans. Per mi són gossos igual i la base està a deixar-los ser gossos perquè puguin ser equilibrats i si no demana ajudar a un professional.

–També tenen alimentació i complements alimentaris per a animals. Què necessiten per a tenir una bona dieta?
–Ideal menjar natural. Ja sigui preparat a casa (tenint en compte les necessitats nutricionals de cada individu) o bé comprant la dieta BARF (menjar cru de proteïna fruita i/o verdura). En el cas del pinso tots són processats, però si és l’opció que elegeix la família que la base sigui proteïna, i si és de carn fresca millor, evitant pinsos de farines. Donar snacks naturals perquè puguin rosegar és molt important pel seu benestar mental i neteja bucal.

–D’on neix la passió que sent pels animals?
–Des de petita, sempre he estat rodejada d’animals. Als 16 anys vaig anar a treballar a una clínica i la passió ha anat creixent dia a dia. Formar-me encara m’ha apassionat més pel fet de poder entendre millor la comunicació canina i felina.

–Què és el que més li agrada de la seva feina?
–Ajudar a les famílies amb els seus gossos i gats amb problemes i veure els canvis que fan. Veure els avenços i les famílies contentes em fa feliç.

PUBLICITAT
PUBLICITAT