PUBLICITAT

Paco Toscano Tatuador i gerent de Crazy Circus Tattoo

«L’ambició és el que em fa evolucionar cada dia»

Per Maria Lozano

Paco Toscano tatuant.
Paco Toscano tatuant.

–Quan va començar a tatuar? 
–Vaig començar fa set anys i mig, i un any més tard vaig obrir el meu estudi i estic molt content. Mai m’ha faltat feina, i crec que és la millor decisió que he pogut prendre.

–Com va ser la seva primera experiència en aquest àmbit?
–Si més no va ser curiosa: vaig veure una careta d’un porc i la vaig fer servir per fer dos tatuatges petits. Em vaig cansar de seguida i em vaig començar a tatuar les meves cames. Em vaig fer com vuit tatuatges. Durant les meves primeres experiències sempre anava amb la por per fer-ho bé, no apretar massa. Tot i això, durant el meu dia a dia encara tinc aquesta pressió, tot i que a l’agafar experiència ara vaig més tranquil, puc fer més estils i anar més ràpid a l’hora de tatuar.

–Es penedeix d’aquests tatuatges que es va fer?
–No, de cap dels que tinc: cada tattoo que porto forma part d’una etapa de la meva vida i és important per a mi. Mai me’n taparia cap. Estic molt content amb els que porto, i la majoria mels han fet amics meus i són molt simbòlics per a mi.

–Què és per a vostè el tattoo?
– És la meva vida d’ençà que tinc l’estudi. Quan no estic tatuant, faig dissenys, sino em fixo en altres tatuadors i m’inspiro. Estic cada dia, les 24 hores, pendent d’aquest món. Fins i tot, a vegades, treballo de dilluns a diumenge, ja que hi ha algun client que només pot el diumenge i jo aprofito per fer-li el favor sense cap problema.

–Quin estil fa i per què?
–Faig molts estils diferents, es podria dir que una mica de tot. Faig oldschool newschool, neotradicional, fine line, realisme, geomètric, i fins i tot tatuo anime. Els estils que més m’agraden són el new school i l’old school, a Andorra no és tan conegut ni tan demandat. Al país anem una mica endarrerits en el tatuatge i en l’art. El que més es fa al Principat és tatuatge de línia fina i petits; com frases, dibuixos de pins i muntanyes, etc. També faig molt realisme. 

–Només hi treballa vostè?
–Ara mateix només estic jo, que m’encarrego de tot. Abans tenia una companya, amb la que guardo encara avui en dia molt bona relació, que va obrir el seu propi estudi.

–Se sent satisfet amb tots els tatuatges que fa?
–Un bon artista no es pot sentir sempre satisfet al 100% de tot el que fa, ja que sempre hi ha coses a millorar. És una de les meves filosofies a l’hora de treballar, i crec que aquesta ambició és el que et fa anar evolucionant dia a dia. H
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT