PUBLICITAT

Noa López i Xavi Verdejo Propietaris de la cafeteria 'Kofi' i del servei en línia 'CafeAndCasa'

«L’objectiu és enriquir la cultura del cafè»

Per Sònia Lecha

Els propietaris de 'Kofi' a la seva cafeteria.
Els propietaris de 'Kofi' a la seva cafeteria.

Noa López i Xavi Verdejo són una parella de 20 i 24 anys que viuen a Andorra, tot i que els agrada molt viatjar. Ella ha estudiat història a Tolosa i ell és programador. Són una parella inquieta amb ganes de crear coses noves i també, grans amants del cafè. D’aquest amor pels viatges va néixer la passió pel cafè que es va convertir en el seu ritual a cada escapada i van conèixer moltes cafeteries d’especialitat, i així, van aprendre tot el que saben relacionat amb el món del cafè. Una passió que els ha portat a obrir una cafeteria anomenada Kofi que ho compaginen amb la botiga en línia ‘CafeAndCasa’.
 
–Com va néixer Kofi?
–Viatjant, som consumidors de cafè d’especialitat, i malauradament sempre havia de ser fora d’Andorra. Quan tornàvem aquí trobàvem a faltar un bon cafè. Llavors vam crear ‘CafeAndCasa’, però en ser un servei que era només en línia la gent volia tastar el cafè abans de subscriure’s. Per això vam crear Kofi, perquè la gent pugui tastar el cafè d’especialitat, cosa que abans era difícil aquí.

–A part de tenir una cafeteria també tenen una botiga en línia. Quins productes ofereixen?
–Sabem que trobar productes tan específics a Andorra és difícil, per això també tenim la botiga en línia on es troben des de cafeteres per a casa, accessoris, cafeteres de filtre, italianes entre altres i accessoris per aquestes com poden ser filtres, tampers... A més també tenim la secció de cafè on trobem més orígens que a Kofi. Alguns d’aquests productes també els tenim exposats a Kofi disponibles a la venda.

–Quina resposta està tenint per part del públic la venda del cafè a domicili?
–Bona, creiem que durant els darrers anys, molta gent ha començat a treballar des de casa i, per tant, fer-se el cafè a casa durant el dia. És cert que gairebé tots els nostres clients són treballadors a casa així que per a ells és una facilitat per tenir cafè de qualitat sempre a casa. També tenim oficines que obtenen el nostre cafè pels treballadors, al final creiem que s’està implantant el bon cafè en diferents àmbits.


–A part de cafès, quins productes ofereixen a la cafeteria?
–Tenim una carta ben àmplia fins i tot pels que no són consumidors de cafè, des d’un clàssic te matcha o chai latte, fins a smoothies de fruita variada. Uns bagels i torrades amb ingredients naturals que solen agradar a tothom i també les nostres mítiques cookies que són un best-seller de Kofi, A més podem avançar que de cara al bon temps que s’apropa tindrem begudes refrescants per a poder gaudir tota la tarda. És cert que intentem no treballar amb grans marques i companyies perquè volem oferir un servei diferent del qual trobem normalment al nostre entorn.

–Per què van decidir obrir aquest negoci a Andorra?
–Jo (Noa) soc andorrana i al final començar projectes a casa sempre fa ganes. En el meu cas (respon Xavi) vaig visitar Andorra, em vaig enamorar del país i vaig venir per a treballar com a programador. És el lloc on vivim i creiem que obrir la cafeteria aquí era idoni per a començar. A més no hi trobàvem cafeteries d’especialitat, com podem trobar a grans ciutats d’Europa. Volíem iniciar el moviment del bon cafè a Andorra.

–Tenen cafeteries a prop que es podrien considerar competència. Creuen que els beneficia o perjudica?
–Si bé pot haver-hi altres establiments pròxims que podrien considerar-se competència, creiem que la nostra oferta és única i atractiva per als nostres clients. Encara que l’oferta alimentària pot ser similar a la d’altres llocs, a Kofi ens centrem a oferir productes de la millor qualitat i cafè d’especialitat. Aquesta dedicació al cafè marca una diferència significativa amb els nostres competidors. El nostre objectiu no és simplement competir, sinó enriquir la cultura del cafè a Andorra, oferint als nostres clients experiències noves.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT