PUBLICITAT

Emilio Sedano Propietari de la huella vegana

«Es menja bo sense explotar a animals»

Per Maria Lozano

L'Emilio Sedano al seu restaurant.
L'Emilio Sedano al seu restaurant.

–Què és el veganisme?
–Sobretot és respectar als animals, no veu bé l’explotació animal de cap tipus: tant la dieta, com en tèxtil, com la indústria de la moda, ni l’oci. Així doncs, cerca respectar a tots els animals per igual. Pots no considerar-te un amant dels animals, però ser vegà, ja que els respectes. D’altra banda, el medi ambient i la salut també són molt importants per al veganisme.

–Per què va decidir obrir un restaurant?
–Vaig decidir obrir el restaurant per a donar opcions 100% vegetals a Andorra, ja que al país hi ha molt poques opcions on puguis anar a dinar o a sopar i que tinguis una carta 100% vegetal. És molt difícil anar a algun lloc i triar més d’un plat vegà. Aquesta és la motivació que tinc per a donar aquest servei al país. Per a mi és una cosa ètica, i si hi ha més opcions hi ha més llibertat. Jo soc vegà i em resulta molt difícil anar a menjar fora amb els meus amics. També crec que està bé que hi hagi opcions d’aquest tipus; és veritat que cada vegada hi ha més oferta, però també hi ha cada vegada més vegans i vegetarians. I els turistes cada vegada busquen més aquesta oferta; de fet, estan venint molts estrangers.

–Quina competència directa tenen al país?
–Tenim dos restaurants més a Andorra que són vegetarians. Hi ha un que la seva carta és gairebé vegana, però tenen algun plat vegetarià, i l’altre és vegetarià. Una altra competència pot ser una cadena de restaurants asiàtic que tenen moltes solucions veganes. Però 100% vegà no hi ha res més aquí a Andorra.

–Cada vegada hi ha més gent vegetariana i vegana?
–Sí. Crec que la gent s’està conscienciant i està veient que es pot menjar bo, equlibrat i molt variat. Abans es pensava que el menjar vegà era molt avorrit: amanida, tomàquet, verdura, etc. Però la realitat és que hi ha una gran varietat de plats molt bons que són vegans i es poden menjar. La cuina és molt variada, experimental, amb molts sabors i textures i  crec que la gent s’està conscienciant amb la sensibilitat del medi ambient, pel canvi climàtic i al estar relacionat pot ser que també es facin vegetarians o vegans per això. A més també estan veient que es pot menjar bo sense explotar a un animal. Per això crec que cada vegada hi ha més vegetarians i vegans. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT