PUBLICITAT

Jaume Pascual Cofundador d'Eurocrew Spain

«Andorra és un lloc únic pels nostres esdeveniments per la ubicació i l’entorn»

Per Alba Cladellas Riera

Imatge de l'Eurocrew Drift Show Andorra.
Imatge de l'Eurocrew Drift Show Andorra.

Jaume Pascual és cofundador d’Eurocrew Spain, un esdeveniment automobilístic nascut a Espanya l’any 2013 per a ajudar a entusiastes del món del motor, de diferents estils i diversos indrets del territori espanyol. Des de l’empresa es duen a terme esdeveniments de motor per al públic centrats en l’exposició de vehicles preparats i altres projectes, amb multitud d’activitats complementàries segons l’esdeveniment: tandes de circuit, drift, música, botigues, convidats, exhibicions, col·laboracions, etc. Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’Eurocrew Drift Show Andorra al Circuit d’Andorra, un projecte en el qual es treballa des de l’any 2021 per a aconseguir fer el que s’ha dut a terme aquest cap de setmana: acostar el drift a pocs centímetres dels espectadors.

–Per què van decidir crear Eurocrew i entrar al sector automobilístic?
–Bàsicament per passió, ens encanten els cotxes i modificar-los. Quan va començar Eurocrew l’objectiu no era muntar una empresa d’aquest sector, ja que pensàvem que era molt difícil arribar a viure d’això, però el gran suport rebut durant anys ens ha dut a ser una empresa amb un gran reconeixement en l’àmbit nacional.

–En què consisteixen els esdeveniments que organitzen?
–Organitzem diferents tipus d’esdeveniments durant la temporada, però tots ells compten amb un element clau que ens diferencia: la zona d’exposició sempre és el nostre punt fort, per la qualitat i diversitat de cotxes que hi pots trobar.

–A quin tipus de públic van destinats?
–Els nostres esdeveniments van dirigits a tota mena de públic, la veritat que l’atmosfera que es respira és molt sana i això t’acull. Durant un esdeveniment pots trobar des d’un grup d’amics, una família amb nens, passant per un grup de gent gran que rememora els cotxes preparats de la seva època.

–Què ens podem trobar si anem un dia a un dels esdeveniments?
–Als nostres esdeveniments pots trobar una zona d’exposició amb projectes increïblement modificats i preparats, cotxes de somni al Circuit, zona comercial a càrrec dels nostres patrocinadors, restauració completa a través de foodtrucks, exhibicions i molt més.

–Vostès organitzen també shows de drifting. Què és aquesta modalitat i quines característiques ha de tenir un cotxe per a poder fer-ho?
–El drifting és un esport que consisteix a utilitzar el sobre viratge perquè el cotxe es desplaci lateralment a les corbes. Per a fer-ho s’ha d’anar a gran velocitat i és primordial que el conductor mantingui el control del cotxe en tot moment. Aquesta tècnica s’ha fet servir durant molts anys en competicions de ral·lis i de carreres de velocitat. Les característiques que ha de tenir el cotxe són una bona preparació del motor i del xassís, suspensió i ajustament d’alienació, angle de gir, tracció del darrere, diferencial soldat o autoblocant, fre de mà hidràulic i pneumàtics semi slick, preferiblement.

–Com veu el sector?
–La veritat que és un sector en auge tant en l’àmbit nacional com internacional. Hem vist com els nostres esdeveniments evolucionaven a mesura que ho fa el sector, amb un increment notable de les xifres d’assistents als nostres esdeveniments i en la quantitat de seguidors a les nostres xarxes socials.

–Què és el que ve a fer la gent, exposar el seu projecte, és a dir el cotxe?
–Els nostres assistents venen tant a exposar els seus cotxes com a posar a prova les seves habilitats de conducció al Circuit. Diguem que som el mitjà per a donar curs a la seva passió per l’automobilisme. A més, venir a un esdeveniment nostre els permet ajuntar-se i posar cara a persones amb qui xategen a través de xarxes socials, però que per distància no s’han arribat a conèixer, ja que ve gent de tots els punts de la Península.

–Quin és el model més peculiar que ha arribat a participar-hi?
–Això és una pregunta molt difícil perquè han vingut cotxes increïbles als nostres esdeveniments, però si ens haguéssim de quedar amb un únic cotxe, creiem que seria el Ford Mustang de Freddy, que ens va visitar des de França el 2019. És un cotxe amb preparació tant estètica (body kit, suspensió pneumàtica, llantes forjades, frenada sobredimensionada, pintura espectacular) com de motor, desenvolupant més de 800cv de potència.

–Els esdeveniments se solen dur a terme a Espanya. Per què han triat Andorra per a aquest cap de setmana?
–Vam descobrir el Circuit d’Andorra l’any 2020 perquè buscàvem un lloc únic per a fer aquest esdeveniment i la ubicació i l’entorn ens va semblar el lloc perfecte. A més, considerem que Andorra com a país pot fer una oferta turística molt completa per al nostre públic perquè visquin una experiència única més enllà de l’esdeveniment. Un altre dels factors per a realitzar l’esdeveniment a Andorra és la seva posició geogràfica, al nord de la Península i que ens apropa més a Europa. Al final, un dels nostres objectius és internacionalitzar més la marca.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT