PUBLICITAT

Cristina Romero Propietària d’Art Aroma by Kristty

«Cal respectar els temps i les temperatures»

Per Anna Mencos

Cristina Romero és una andorrana de la parròquia de la Massana que l’any 2022 va començar a formar-se en diferents cursos sobre com crear espelmes i va descobrir una activitat relaxant i creativa. Després de posar en pràctica els diferents tipus de cera i les diverses opcions per a elaborar espelmes va crear Art Aroma by Kristty, la seva empresa d’espelmes artesanals aromàtiques.

–Com va iniciar-se en aquest món?
–Tot va començar l’any 2022, vaig formar-me en diferents cursos sobre com crear espelmes i vaig trobar una activitat relaxant i creativa, després de posar en pràctica els diferents tipus cera i de les múltiples opcions que hi ha d’elaborar espelmes, vaig crear Art Aroma by Kristty. Faig espelmes artesanals aromàtiques amb productes naturals i com a resultat, el producte acabat són espelmes artesanals aromàtiques veganes, són lliures de toxicitat a l’ambient i de crueltat animal. Aquestes espelmes tenen beneficis d’aromateràpia i desestressants.

–Les espelmes són artesanals i fetes amb productes naturals. Quins són aquests productes i com funciona tot el procés?
–La cera que utilitzo és de soja prèmium, d’alta qualitat, per a l’aroma faig servir olis essencials i la metxa és de cotó i de fusta, depèn del model d’espelma que faci utilitzo l’una o l’altra. El procés consisteix a respectar els temps i les temperatures de cada fase de l’elaboració. Es mesura el pes de la cera i s’escalfa suaument sense superar els 65 graus, a continuació, s’afegeix el pigment en el cas que es vulgui donar color i quan baixa la temperatura afegeixo l’oli essencial.

–Les espelmes són personalitzades pels clients?
–Així és, personalitzem el color i l’essència a petició del client a part de les meves creacions que contínuament vaig innovant i creant-ne de noves.

–Quin tipus de dissenys fan?
–Els dissenys en els quals estic enfocada són en creacions de postres, en gots en color amb metxa de fusta i envasos de vidre tipus ‘bomboneres/joiers’.

–Quins consells tenen per a fer un bon ús i manteniment de les espelmes?
–Primer de tot, quan encengueu l’espelma per primera vegada, deixeu que es fongui completament la capa superior de la cera, d’aquesta manera, evitareu que es formi un túnel al centre. El segon consell seria que abans d’encendre l’espelma de nou, es talli la punta de la metxa deixant-la a un centímetre de la cera. Així, evitareu que emeti fum no desitjat tacant l’envàs i, a més, un cremat desigual. També recomanaria evitar moure l’espelma mentre la cera estigui encara líquida per a no deformar-la. La metxa i la cera necessiten tranquil·litat. Finalment, una vegada apagada, es recomana esperar un mínim de quatre hores per a tornar a encendre-la.

–Quins beneficis té l’aromaterapia?
–Redueix l’estrés, l’ansietat, l’insomni i ajuden a millorar l’estat de l’ànim. A més, no ens podem oblidar que donen una fragància increible a la vostra estància.

–A les seves xarxes socials es pot observar que també han col·laborat amb altres marques o locals. Com funcionen aquestes col·laboracions?
–Tinc productes a diferents establiments i del preu final del producte s’emporten un percenatge.

–On se’ls pot trobar?
–Actualment em trobareu a les xarxes socials on em podeu contactar i fer comandes sota petició i fins i tot personalitzar-les i properament, llançaré la pàgina web d’Art Aroma by Kristty on trobareu una àmplia gamma d’espelmes cratives on recreo postres entre altres. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT