Oriol Gómez Inversor i pròxim Vice-director de Hemisferios Art Gallery
«Reinvertir en un mateix és clau per a l’èxit»
Nascut a Andorra fa 25 anys, l’Oriol Gómez serà vicedirector i cap administratiu d’Hemisferios Art Gallery. És una persona apassionada per l’economia, camp on es recicla constantment perquè a part de la seva passió, també és el seu hobby. Degut això, es va endinsar al món de la borsa i criptogràfic per a poder-se beneficiar de les situacions globals i treure un rendiment. Està molt involucrat en les noves tecnologies, sobretot amb la intel·ligència artificial i les finances descentralitzades.
–Com i quan va començar a invertir?
–Va ser a principis de 2017, arran dels bancs de criptomonedes, estar dintre d’exchanges centralitzats i fer compravenda d’Ethereum,
una de les meves monedes preferides. Vaig veure que no hi havia color entre els avantatges que oferia el món descentralitzat i els de l’economia tradicional, sobretot per les oportunitats laborals, que són inimaginables. És per aquesta raó que vaig decidir endinsar-me i com tot en aquesta vida, va ser a base d’educació, prova i error.
–Què és exactament el ‘trading’?
–El trading consisteix a comprar i vendre instruments financers, com ara accions, bons, divises o criptomonedes. Tot amb l’objectiu d’obtenir guanys a través de l’especulació dels preus als mercats financers. Els traders busquen aprofitar les fluctuacions de preus a curt termini, fent transaccions ràpides i freqüents. A més, utilitzen diverses eines i estratègies per a prendre decisions de compra i venda, com ara l’anàlisi tècnic i fonamental. El trading implica un risc alt, ja que els preus poden ser volàtils i les operacions poden generar pèrdues.
–Quin son els seus camps d’inversió?
–Per una part, especulo al preu de l’or i en la paritat de l’euro i el dòlar a curt termini, el qual s’anomenaria trading intradia, que s’obre i es tanca el mateix dia i és on enfoco la meva gran majoria de capital. Després tindriem el Yield Farming al sector defy, per a extreure un rendiment passiu i acumular les criptomonedes que m’interessen per a una possible revalorització a llarg termini. És un món molt interessant i atractiu, i una vegada la gent que es fiqui amb les finances descentralitzades pugui veure el potencial que tenen i els rendiments que es poden obtenir, no voldran tocar molt el sistema financer actual. També faig compravenda de BTC i ETH a curt termini, fent una bona cartera sòlida d’inversió a mig-llarg termini a empreses sòlides americanes. Inverteixo també en fons indexats i possibilitats immobiliàries, ja que són de les coses ‘més segures’ que tenim actualment.
–Quina és la seva metodologia?
–Primer, i el més important de tot, seria la gestió de risc dintre de qualsevol actiu que utilitzi, fent una bona proporció i dividint el meu capital dintre dels diferents actius que utilitzo per a operar. Això es pot fer tant per intradia com generant una cartera de swing, que seria a llarg termini per així tenir una cartera diversificada amb què aconseguir una estabilitat i fer efecte bola de neu amb interès compost. La meva operativa intradia seria un conjunt d’estratègies de traders rentables dels que han sigut els meus mentors amb el temps. Bàsicament, seria buscar zones d’oferta i demanda que acompanyin al preu, busquin bones entrades on reaccioni i gestionin molt el risc. Aquí actua molt un bon pla de trading amb una bona estratègia, una bona gestió i molta psicologia. Destino entre el 10 o 15% del meu capital en formació contínua, ja que considero que reinvertir en un mateix és una de les claus de l’èxit.
–Creu que aquest tipus d’inversions s’estan establint al país i poden ser un àmbit en creixement?
–El món canvia i les grans empreses inverteixen cada vegada més en aquest tipus de tecnologia, més segura i transparent, i que beneficiària a la gran part de la població. Anem un mica endarrerits en termes de comercialitzar i utilitzar certs actius criptogràfics, però a mesura que tinguem més adopció, més empreses veuran la viabilitat i eficàcia d’aquest sector i ho implementaran a les seves empreses.