PUBLICITAT

John Bekaesh Presentador de 'freestyle'

«El moment que recordo amb més estima és la primera vegada que vaig creuar el món gràcies al ‘freestyle’»

Per Alba Cladellas Riera

El presentador de freestyle, John Bekaesh.
El presentador de freestyle, John Bekaesh.

John Bekaesh és artista, presentador d’esdeveniments i músic, a més d’una persona molt treballadora, voraç i amb ganes de perseguir els seus objectius. Es dedica a presentar esdeveniments de freestyle a escala mundial i fa poc temps va començar a fer arts marcials mixtes, centrant-se últimament en els e-Sports de la mà d’Esports City League, sent el seu principal ambaixador. Fa uns dies va participar en un esdeveniment gamer al Principat i des de EL PERIÒDIC hem volgut parlar amb ell.

–Com va iniciar-se en el món del ‘freestyle’?
–Vaig començar fa uns 10 anys fent esdeveniments molt petits. Jo sempre he sigut artista, he escrit lletres, he fet concerts i he fet moltes feines diferents dalt de l’escenari. A l’hora de presentar una batalla de freestyle que havíem organitzat ningú el volia presentar i, com les boniques casualitats de la vida, ho vaig fer jo al ser el més donat a parlar en públic de tots els que hi érem. Diversos promotors que hi havia entre el públic es van interessar per mi i així va ser com em van començar a sortir diverses coses, fins al punt d’haver aconseguit ser el millor en la categoria de ‘Host de batalles’.

–Què creu que és el que més agrada de vostè?
–Que soc incansable. Si em veiés des de fora, li diria que el que més m’agrada de Bekaesh són les ganes i les forces per a perseguir els seus objectius, així com la professionalitat i el fet de prendre-s’ho tot com si fos l’últim esdeveniment que anés a fer. En definitiva, una persona que sempre viu al límit.

–Quan li va començar a agradar tot el tema del ‘freestyle’ i les batalles de galls?
–Em va començar a agradar arran de veure les principals batalles de ‘Red Bull Batallas’, on hi havíen molts dels grans precursors del rap a Espanya. Va ser una època i un moviment que generava molta disrupció i això va ser el que em va cridar l’atenció, acabant ser amb el pas dels anys el principal presentador d’aquests esdeveniments a Espanya.

–A qui admira més de la indústria a la qual es dedica?
–Admiro a molta gent. La majoria dels meus companys tenen alguna cosa especial, com per exemple els de la Lliga professional de freestyle, que tenen una aura d’absolutes estrelles i una habilitat d’elit en aquesta disciplina i inclús en la vida real. Molts d’ells són superdotats o tenen una capacitat extrema que no és normal trobar-la habitualment en les persones. També vull esmentar als grans directors i capitans d’aquests vaixells, com Asier Fernández i Pedro Henrique d’Urban Roosters’, els quals van ser capaços de generar aquesta idea i fer-la créixer, ja que no hem d’oblidar que tant ‘Urban Roostes com ‘Red Bull Batallas’ són les dues grans indústries dins del freestyle a Espanya. Tampoc em vull oblidar de tota la gent que hi ha darrere de les càmeres, com per exemple Arturo Castello d’Encom Games, qui ha sigut capaç de donar sortida al gran vaixell de DreamHack al meu país.

–Quin és el moment professional que recorda amb més afecte?
–Són molts, perquè la meva carrera al final s’ha anat dilatant en el temps. He presentat tres finals internacionals de ‘Freestyle Master Series’, una de les dues competicions més grans del món en la nostra disciplina, així com altres esdeveniments internacionals com ‘Clash Royale’ i ‘Blade MMA’. Tot i això, li podria dir que el moment que recordo amb més estima és la primera vegada que vaig creuar el món en un viatge intercontinental gràcies al freestyle. En aquell moment vaig sentir que estava complint un somni, ja que és molt gratificant veure com un dels teus hobbys és capaç de portar-te a l’altre costat del món i que, entre tantes persones que hi ha al món, t’escullin a tu per a fer-ho.  

–Fa uns dies va participar en l’e-Sports City Fest Andorra. Com va anar l’esdeveniment?
–Va ser molt divertit i amb un ambient molt distès, com tots els esdeveniments que organitza Encom. Em sembla una iniciativa brutal, en la qual es donen oportunitats a les canteres de jugadors de diferents disciplines i porta la gent local a veure els seus màxims exponents. Apropar un esdeveniment així a una zona com Andorra, on no se solen fer actes d’aquest tipus, és també una boníssima idea i la gent va estar molt agraïda amb nosaltres. També vam estar molt contents per l’afluència del públic, ens esperàvem menys i al final va haver-hi bastant. Jo era la primera vegada que venia a Andorra amb el freestyle i ho vaig gaudir molt, malgrat ser un viatge llampec, ja que vaig haver de marxar corrent perquè havia d’agafar un vol llarguíssim. Repetiria mil i una vegades més, no només per això sinó perquè també em va encantar que la ciutat estigués enmig de tanta naturalesa, la tranquil·litat que es respirava...

–Expliqui’ns quin va ser el seu paper a l’esdeveniment.
–Vaig ser l’encarregat de presentar diversos actes, com una competició internacional de ‘Clash Royale’, i vaig entregar els premis d’una competició local de Fifa i de Fórmula 1. A més, vam donar un petit espectacle de freestyle amb els meus companys i germans Mr. Ego i Hander, excomponents de la ‘Lliga professional de freestyle’ i dos dels nostres exponents més alts. També vaig donar l’entrada al concert de Lesky, que si no l’heu vist en directe us el recomano perquè és un artista brutal. En general, el meu paper va ser donar visibilitat, ja que soc un dels ambaixadors principals del projecte, així com estar amb la gent, aprofitar per a fer fotografies i parlar amb els nostres fans, que són part del motor de tot això.

–Com es veu d’aquí a un any? 
–Per sort, part dels meus projectes ja els tinc lligats a mitjà termini, així que dins d’un any suposo que continuaré fent gran part de les coses que faig ara, com la ‘Liga professional de freestyle’, les ‘Red Bull Batallas’ o treballar amb Encom i DreamHack. Continuaré per aquesta línia, avançant en els meus objectius, fent-ho cada dia millor, desenvolupar més les skills, etc. Com li deia abans, un dels meus somnis era poder fer un viatge intercontinental gràcies al freestyle, així que ara espero poder tornar a fer aquest viatge però gràcies als e-Sports. Això seria la guinda del pastís.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT