PUBLICITAT

Ingrid Román Pedagoga i professora col·laboradora a l'UdA

«El treball amb materials sostenibles és el futur»

Per Sònia Lecha

La fundadora de Made In grid SLU, Ingrid Román
La fundadora de Made In grid SLU, Ingrid Román

Ingrid Román és la fundadora de Made in grid SLU,una empresa andorrana amb seu a Ordino i comerç a Sant Julià de Lòria. Es va crear l’any 2018 i es dedica a dissenyar i produir articles d’artesania i decoració elaborats amb fusta provinent de boscos sostenibles.Román també és pedagoga i compagina la feina de l’empresa amb la docència com a professora col·laboradora de la Universitat d’Andorra.
 
–Com va néixer @made_in_grid?
–@made_in_grid es va constituir com una forma de canalitzar formalment activitats creatives i decoratives que tenia ganes de donar a conèixer i créixer. El boca-orella, el networking personal i, més endavant, les xarxes socials ens van permetre fer-nos un nom, però, realment allò que dona valor a la marca és l’exigència de la qualitat amb la qual treballem. Després d’anys de feina, veure que la gent confia en nosaltres és una gran alegria. És la confirmació que la feina està ben feta, que agrada i que hem respost a les seves expectatives.
 
–Quina és l’activitat principal del seu negoci? 
–Tenim diverses línies de negoci, però la que actualment més activitat representa és la de disseny i fabricació de medalles, trofeus i premis sostenibles per a esdeveniments esportius i culturals del país. A més, també elaborem altres productes com clauers commemoratius per a la inauguració del Pont Tibetà o una sèrie de jocs educatius per a les escoles bressol de Grandvalira. Aquesta gran versatilitat també ens ha portat a decorar diversos espais de restauració i hotels amb elements de fusta.

–Quin és el trofeu més especial que ha dissenyat i fabricat? 
–Tots són especials i diferents. Ens inspirem en elements característics del nostre patrimoni natural i cultural per a crear peces úniques cada vegada. Algunes són especials per ser un reconeixement a una persona en particular i, altres ho són per la seva complexitat i representen mesos de feina, com els trofeus de les Finals de la Copa del Món d’Esquí alpí de Gran Valira aquest 2023.
 
–Com és el procés de creació de les medalles i trofeus? 
–Partim sempre d’una idea de qui ens ho encarrega, que pot ser molt definida o molt oberta. Cada vegada la gent confia més en @made_in_grid i ens demanen directament de sorprendre’ls, que és una part molt bonica de la feina, però a la vegada una gran responsabilitat. Fem un primer esbós normalment amb dues o tres opcions estètiques, que validem conjuntament, i després fem un o diversos prototips, que també confirmem abans d’iniciar la fabricació. Una vegada realitzada la producció es fa un control de qualitat molt precís. La part creativa és la que més ens agrada del procés. Més enllà de les frustracions del dia a dia, dels límits de les màquines i dels materials, ens encanta inventar coses noves, proposar perspectives diferents... Una medalla senzilla o un simple clauer es pot fer de mil maneres, colors, formes, textos o acabats.

–Quins són els trets diferencials de la seva empresa?
– N’hi ha dos summament importants. Un és un control de qualitat exhaustiu abans del lliurament del producte, que es fa des d’una manera molt personal: el que entrego és com a mi m’agradaria rebre-ho? La resposta ha de ser sí. D’altra banda, el treball amb materials sostenibles. La fusta prové de boscos de la Unió Europea amb el seu corresponent certificat i els metacrilats són de nova generació, reciclats i reciclables. Creiem fermament que el futur està en aquesta direcció i encara que en un principi ha costat introduir-ho al mercat, estem segurs que aquest és el camí cap a un món més sostenible dins del nostre sector.

–Quins objectius tenen a curt o llarg termini?
–No em plantejo el futur des d’una perspectiva d’objectius concrets o d’estratègia de creixement. Simplement vull continuar fent el que faig gaudint-ho i entregant la qualitat que em defineix, amb suficient llibertat per a poder continuar creant objectes macos, únics i sostenibles. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT