PUBLICITAT

Eva Martínez Educadora

«Tots els encàrrecs estan fets amb il·lusió»

Per Sònia Lecha

L'educadora i creadora de @neoma, Eva Martínez.
L'educadora i creadora de @neoma, Eva Martínez.

L’Eva Martínez és andorrana de naixement i educadora de professió. És una noia de 33 anys sensible, extrovertida, detallista, creativa i amiga dels seus amics. Li encanta viatjar, ballar, llegir, menjar i gaudir de l’entorn que l’envolta. Es considera un cul inquiet amb molta imaginació, i és feliç escoltant música al seu taller mentre li dona llibertat a la seva creativitat.
 
–Com va néixer el seu negoci @neoma?
–Neoma neix durant el confinament amb la intenció d’aportar alguna cosa de valor a la societat a partir dels meus coneixements i del que em fa feliç. Des de ben petita m’han apassionat les manualitats i la idea de treballar per compte propi. Després del confinament, vaig decidir fer el pas i complir el meu somni.

–Quins productes ofereix?
–Oferim tota mena d’articles personalitzats adaptats a tots els membres de la família i a totes les ocasions, per a estar presents en tots els seus moments especials. Articles de decoració, de puericultura, complements, detallets per a celebracions, articles per a la celebració d’esdeveniments i tot el que em demanin.

–Quin és el procés des que se li encarrega un producte fins que l’entrega al client?
–Normalment els clients em contacten per les xarxes socials o per Whatsapp. Ells em comuniquen què és el que tenen en ment o el que els agradaria i ens posem mans a l’obra. Hi ha qui em contacta amb una idea clara i qui dubta una mica més, però que em donen llibertat i confiança per a poder-los ajudar i crear un producte únic igualment. M’encanta treballar estretament amb ells i dedicar-los el temps necessari perquè el resultat final sigui el que ells tenien present o inclús millor.

–La fusta és un element present en els teus productes: mossegadors, clauers, cubs... Com treballa aquest element: els dona la forma o són peces que encarrega?
–En el cas dels elements per porta-xumets, mossegadors i clauers els encarrego a Espanya. Sobre els cubs me’ls tallen en una fusteria d’aquí d’Andorra, i un cop tallats, tota la resta del procés, escatar-los, pintar-los i envernissar-los, ho faig jo. És un procés que es diu ràpid, però que és bastant lent per a garantir una seguretat i al que li haig de dedicar temps i carinyo.

–Quin és l’encàrrec més especial que ha fet? I el que li ha comportat més hores de feina?
–Per a mi la veritat és que tots els encàrrecs són especials per tota la il·lusió que hi ha al darrere, tant de la persona que ho encarrega com de qui ho rep, i així ho intento transmetre en el resultat. A més, m’encanta que em facin partícip de moments especials i únics, que em deixin aportar el meu granet de sorra per fer una miqueta més feliç a dita persona. Igualment, sí que és veritat que se m’afegeix una il·lusió extra, si l’encàrrec és destinat a un nou membre de la meva família, per tot el que comporta també en l’àmbit personal. Els encàrrecs que més feina em comporten són els reptes o els productes nous que em proposen, tot i que m’encanten per tot el que aprenc i evoluciono amb ells.

–Creu que està sent fàcil donar a conèixer tot el que fa? 
–Al principi no gaire, perquè en no tenir un lloc físic, és una mica més complicat fer difusió. Però, sí que és veritat que participar en la Fira de Santa Llúcia de Sant Julià, al Poblet de Nadal i al Mercat de la Vall m’ha ajudat moltíssim a donar-me a conèixer i a poder compartir una estoneta d’una manera més propera amb cada client, cosa que em fa molt feliç. El Mercat de la Vall es fa el primer dissabte de cada mes fins al setembre, el pròxim és el 3 de juny. 

–Quins objectius té a llarg termini?
–M’agradaria poder-me dedicar a temps complet al meu somni, poder obrir un petit taller/botiga més accessible i que la gent pogués venir a ser partícip de tot el procés de creació d’una manera més activa i més visual, de la mateixa manera que ho fan als mercats, i així expandir-me una mica més.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT