PUBLICITAT

Laura Pellicer Piragüista d'èlit

«Per a competir bé he normalitzat els nervis»

Per Maria Lozano

La Laura Pellicer diumenge amb la seva medalla de bronze
La Laura Pellicer diumenge amb la seva medalla de bronze

–Quan va començar a fer piragües?
–Quan tenia 10 o 11 anys. Al Parc del Segre de la Seu d’Urgell hi havia promocions de l’estiu, al club Cadí Kayak. En aquestes promocions la meva cosina es va apuntar i em va dir d’anar un dia amb ella per provar i passar-ho bé. Em va agradar molt i m’hi vaig apuntar. Em vaig quedar i ella no. Tot i que l’hivern següent no vaig poder remar, perquè feia esquí de fons a Andorra i tenia molts entrenaments, i a l’arribar l’estiu em faltava nivell, però vaig atrapar als meus companys ràpidament.

–Ara mateix només es dedica a les piragües?
–Estic fent el màster a París, tot i que l’acabo aquest mes. Després m’enfocaré del tot amb el piragüisme. Al setembre, quan comenci el curs escolar ja veuré. També faig alguna feina a l’estiu. 

–Què és per a vostè aquest esport? N’ha fet algun més?
– Primerament, és passió. Faig piragües perquè m’agrada molt, i no perquè sigui una obligació. D’ençà que era petita jo he fet molts esports, he sigut molt polivalent. Des que tenia un any vaig sobre esquís. També vaig fer karate, soc cinturó negre fins els 16 anys vaig fer patinatge artístic sobre rodes.
Per altra banda, també he fet música. Durant anys he tocat el saxòfon fins que vaig acabar l’institut.
 
–Quins objectius té aquesta temporada?
–Primerament, tinc objectius de millora, el més important és millorar la part tècnica. És crucial saber llegir l’aigua i entendre com i on posar la piragua en un moviment d’aigua per anar el més màxim possible. Físicament, m’agradaria augmentar la transmissió de palada, perquè un cop de parada vagi més lluny. Mentalment estic millorant bastant, perquè treballo amb la psicòloga esportiva que Govern ens facilita, em permet expressar tot el que  sento i tenir un punt de vista, tècniques mentals, etc. Crec que la part mental és molt important, i m’ha jugat molt a favor en aquestes últimes competicions. Estic trobant el click per a saber competir bé. He acceptat que tothom té nervis, els has d’agafar i que vagin a favor teu. Abans anava a una competició molt nerviosa, i tot girava entorn dels nervis, estava estressada i no dormia bé.
Respecte als objectius de resultats, aquest any aniré a quatre copes del món. La primera de Praga, República Txeca, la segona els Jocs Olímpics Europeus a Krakov, que si guanyes et classifiques directament a les Olimpíades. Ho vull fer el millor possible tot i la dificultat per a poder classificar-me a les Olimpíades. A l’estiu farem estatges a Londres i al setembre hi ha la copa del món a La Seu d’Urgell, que l’afronto amb molta il·lusió perquè al final és on vaig començar i on entreno més. Després de la Seu, hi ha el mundial de Londres, que és una classificació olímpica per a les Olimpíades del 2024. És l’objectiu més important de la temporada.

–Què en dius dels  resultats de diumenge ?
–Estic molt contenta dels resultats, vaig quedar tercera de Kayak a una Copa d’Espanya, a Pau. No vaig poder remar al canal abans de la competició i, tot i això, diumenge vaig fer una final a l’alçada de les expectatives que tenia i de com entreno. Estic molt contenta d’haver fet una tercera posició sènior darrere d’una campiona del món junior i una campiona olímpica. He pujat al podi amb aquestes dues campiones. Això demostra que puc estar allà i ho puc fer molt bé. Si hi sóc no és una coincidència, he lluitat dur per aquest podi. Em dona molta motivació per afrontar aquesta temporada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT